Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm kondigt Snapdragon 410-chip met 64-bit ondersteuning aan

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2013, 10:20 CategorieHardware

Qualcomm heeft vandaag een nieuwe mobiele processor onthuld. De chipfabrikant komt volgend jaar met de Snapdragon 410-chip, de eerste chip met 64-bit ondersteuning en de opvolger van de Snapdragon 400-chip.

De Snapdragon 410-processor is de eerste chip van Qualcomm die ondersteuning voor 64-bit biedt, wat meer rekenkracht biedt en zo zwaardere taken sneller kan uitvoeren. Ook andere chipfabrikanten, waaronder Samsung en Intel, hebben reeds aangegeven in te zetten op de 64-bit architectuur om zo onder andere meer werkgeheugen mogelijk te maken. 

De chip, een 28nm SoC met vier Cortex A53-processorkernen op een nog onbekende kloksnelheid, is echter niet bedoeld voor high-end tablets en smartphones maar wordt gericht op het budgetsegment van de markt. Verder is de processor voorzien van ondersteuning voor 1080p videoweergave en maximaal een 13 megapixel camera. De grafische processor is een Adreno 306. Ook belooft Qualcomm dat de processor de mobiele besturingssystemen Android, Windows Phone en Firefox OS direct ondersteunt.

De goedkope processor is uitgerust met wereldwijde ondersteuning voor 4G-netwerken en zal met name in opkomende markten en in China in mobiele producten verschijnen. Meer informatie en de eerste smartphones en/of tablets die over de chip beschikken krijgen we te zien tijdens CES 2014. De verwachting is dat Qualcomm tijdens CES 2014 ook de eerste high-end mobiele processors met 64-bit ondersteuning toont.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.