Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Slickwrap (sticker) voor de iPad Air

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2013, 12:01 CategorieAccessoire reviews

Je kan je iPad op verschillende manieren beschermen tegen de omgeving en/of je eigen stommiteiten. Cases zijn doorgaans erg populair maar veel gebruikers vinden hun mooie dunne tablet daar toch vaak iets de dik (of lelijk) van worden. Een skin (sticker) is voor dat soort gebruikers misschien wel een leuke optie om te overwegen, zeker in combinatie met een smart cover. In deze review bekijk ik een skin van Slickwraps voor de iPad Air.

Slickwraps voor de iPad

De Slickwraps skin is eigenlijk gewoon een soort bestickering van je iPad. De skin bestaat uit drie verschillende onderdelen: een voor- en achterkant en een screenprotector die voor bescherming van het glas zorgt. Slickwraps noemt het 360 graden bescherming maar dat is wat mij betreft een beetje overdreven, zeker de hoeken en verschillende randen en knoppen blijven onbeschermd.

De Slickwraps skin is verkrijgbaar in verschillende series:

 • Carbon serie
 • Leather serie
 • Metal serie
 • Wood serie
 • Color serie

De Slickwrap skins worden dus verkocht in verschillen prints en bewerkingen, maar allemaal zijn ze gemaakt van een vrij dik vinyl, en met vrij dik bedoel ik ongeveer 1-1.5 millimeter. Natuurlijk zitten de cut-outs allemaal keurig op de juiste plek maar zijn eigenlijk alleen de cut-outs voor de camera’s en microfoon aan de achterkant heel erg precies. Niet dat de rest niet keurig is maar dat zijn gewoon vol weggesneden openingen in plaats van een ‘gaatjes’ die precies ruimte bieden aan bijvoorbeeld een knop of speaker.

Slickwraps voor de iPad-2

De sticker voor de achterzijde is de grootste van en bedekt in principe de volledige achterkant van de iPad Air, inclusief Apple logo. De hoeken, knoppen en speakers blijven vrij en zijn daarmee tegelijkertijd nog steeds blootgesteld aan krassen. De sticker voor de voorkant bedekt in principe alle zwarte (of witte) randen rondom het scherm van de iPad, en heeft een aparte sticker voor de home-button. Natuurlijk is er een opening voor zowel de camera als sensor aan de voorkant van de iPad. Door de sticker is er een randje rondom het scherm waar de ‘dikke’ sticker omheen ligt. Om het daadwerkelijke display te beschermen en dat randje op te heffen levert Slickwraps ook een screenprotector mee.

Slickwraps voor de iPad-5

Het aanbrengen van de skin is goed te doen maar vraagt natuurlijk wel de nodige concentratie. Voor het aanbrengen van de screenprotector moet je helemaal goed opletten, want omdat je door de doorzichtige bescherming heenkijkt zie je ook ieder stofje en iedere onregelmatigheid zitten. Het aanbrengen van die screenprotector is dan ook het punt waar het bij mij mis ging. Na vier keer proberen was er ook genoeg stof aan het scherm en protector gaan plakken om de hoop ook helemaal op te geven. Dit is echter volledig aan mijzelf te wijten, in de loop der tijd heb ik tientallen keren screenprotectors proberen te plakken op apparaten en en ik heb vaker gefaald dan dat ik ben geslaagd. Misschien als ik het in een vochtige badkamer (tip!) had geprobeerd dat ik dan meer succes had gehad. Persoonlijk ben ik ook niet zo enorm van de screenprotectors dus erg rouwig was ik er niet om.

Slickwraps voor de iPad-4

Ik noem net al even de badkamer tip en hoewel dat misschien raar klinkt is het niet zo heel gek als je bij het aanbrengen van deze skin toch al in de buurt daarvan bent. Je hebt namelijk ook een föhn nodig om de hoeken van de skin/sticker goed te laten plakken/vormen. Het is een kwestie van een paar seconden verhitten en dan vallen de hoeken en rondingen als het ware prima op hun plaats, het is dus al met al nogal een proces om de skin op de iPad te krijgen. Maar als het eenmaal zit dan zit het ook goed.

Slickwraps voor de iPad-3

De iPad is door deze skin redelijk goed beschermd tegen krassen, al blijft het opvallen dat de hoeken niet bedekt zijn (sommige skin hebben dit wel). Hoeken blijven toch plekken die extra gevoelig zijn voor wat krassen en butsen. Stoot- en valbescherming biedt een skin natuurlijk niet, maar dat mag je ook niet verwachten van een vinyl sticker. De iPad kan nog steeds gewoon gebruik blijven maken van de smart cover en blijft ongetwijfeld ook nog steeds passen in sleeves en andere accessoires als docks en stands.

De Slickwrap skins kosten voor de iPad Air 26,95 dollar per stuk, al is de color serie 4 dollar goedkoper. Verzendkosten bedragen 6,95 dollar maar als je even mailt zou je kunnen regelen dat meerdere skins in één (stevige) enveloppe verzonden kunnen worden. In euro’s hebben we het dus over een een kleine 25 euro totaalkosten. In combinatie met een smart cover (vanaf 39 euro) heb je dus voor een dikke 60 euro een vrij goed beschermde iPad.

Lees ook onze iPad Air review.

 • Delen:

Reacties

 1. Jos
  09 februari, 2015 om 9:03

  Heb meerdere apparaten voorzien van screenprotectors en de ook slickwarp stickers, blijkbaar ben ik of erg handig, ook al heb ik een bril nodig, of het is helemaal niet zo moeilijk.
  Voor de screenprotector is het een kwestie van alles schoon en stofvrij hebben. Zit er dan toch nog een enkel stofje onder, dan voorzichtig optillen zo ver als dat nodig is en met een stukje plakband het stofje of de stofjes weghalen. Kwestie van een beetje geduld en dan krijg je zelfs op een iPad perfect een screenprotector aangebracht.
  De slickwrap heb ik ook op een MacBookPro aangebracht, en op een paar kleine bultjes op de hoeken aan de onderkant na, mankeert ook daar niets aan.

  In alle gevallen gewoon in de woonkamer aan tafel, dus niet in de badkamer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.