Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung komt met Galaxy Tab 3 Game Edition

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2013, 11:03 CategorieGaming

Het spelen van games is één van de populairste activiteiten op een tablet en ook Samsung gaat hier op inspelen. De Koreaanse fabrikant komt met een speciale Galaxy Tab 3 bundel die gericht is op diegenen die veel spelletjes spelen.

Galaxy Tab 3 Game Edition

In tegenstelling tot fabrikanten als Archos die een speciale tablet voor het spelen van games ontwikkelen komt Samsung met een bundel. Deze Galaxy Tab 3 Game Edition bestaat uit de 8-inch Galaxy Tab 3 (8.0), de Game Pad gamecontroller die Samsung eerder deze week aankondigde en een HDMI-adapter zodat het beeld weergegeven kan worden op een extern display.

Game Pad

Het meest interessante onderdeel van de bundel is de Game Pad, een controller die je aan kunt sluiten op een mobiel apparaat en waarmee games bestuurd kunnen worden. De controller kan draadloos met de tablet verbonden worden middels Bluetooth maar dient als dock voor kleinere mobiele apparaten. Smartphones met een formaat van 4-inch tot 6.3-inch kunnen in de controller gezet worden.

Samen met de Game Pad introduceert Samsung de Samsung Mobile Console-applicatie. Dit is een app-winkel voor Samsung toestellen waar je games kunt downloaden. Al deze games werken gegarandeerd met de controller maar ook games uit de Play Store die ondersteuning voor een controller bieden kunnen zonder problemen gespeeld worden.

Galaxy Tab 3 (8.0)

De Samsung Galaxy Tab 3 (8.0) is alweer een paar maanden te koop in Nederland. Dit model beschikt over een 8-inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Ook is de tablet voorzien van 1,5GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een microSD-kaartlezer en Android 4.2 Jelly Bean software.

Lees ook onze Samsung Galaxy Tab 3 (8.0) review.

Prijs en beschikbaarheid

Samsung heeft nog geen prijs van de Galaxy Tab 3 Game Edition bekendgemaakt maar de verwachting is dat je tussen de 299 en 349 euro moet betalen voor de bundel. De officiële aankondiging staat waarschijnlijk gepland voor volgende maand, tijdens CES 2014.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (8.0)
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.