Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung kondigt nieuwe Exynos-processor aan tijdens CES 2014

Geschreven door
Geplaatst op28 december 2013, 13:16 CategorieHardware

Op 6 januari gaat in Las Vegas CES 2014 van start en ook op het gebied van mobiele processoren kunnen we een hoop nieuws verwachten. Samsung heeft deze week al laten weten dat het bedrijf nieuwe Exynos-chips zal lanceren.

Via Twitter maakt Samsung haar volgens deze week al lekker voor wat er komen gaat tijdens CES 2014. Wat we precies kunnen verwachten wordt niet duidelijk uit de tweet of bijbehorende afbeelding, maar de tekst “flying even higher in 2014” gaat vanzelfsprekend over nog meer rekenkracht en mogelijkheden. 

De verwachting is dat Samsung de opvolger van de Exynos 5420-processor lanceert. Deze processor is de eerste chip van de Koreaanse fabrikant die over acht kernen beschikt die daadwerkelijk tegelijkertijd ingeschakeld kunnen worden. Momenteel zijn de Galaxy Note 3 en de Galaxy Note 10.1 (2014) de enige mobiele apparaten waarin deze chip verwerkt zit.

Daarnaast gaan er al een tijdje geruchten over een nieuwe Exynos-processor met 64-bit ondersteuning. Wanneer Android ook in een 64-bit versie komt kunnen ingewikkelde berekeningen sneller uitgevoerd worden en is er de mogelijkheid om Android tablets en smartphones met meer werkgeheugen uit te rusten.

Samsung houdt op 7 januari een persconferentie in Las Vegas. Houd Tablets Magazine begin volgend jaar dit in de gaten voor al het nieuws vanaf CES 2014.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition)
Android Jelly Bean (4.3)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.