Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony begint uitrol Android 4.3 Jelly Bean voor de Xperia Tablet Z

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2013, 17:58 CategorieAndroid

Na eerder dit jaar al beloofd te hebben onder meer de Xperia Tablet Z en de Xperia Z Ultra te voorzien van nieuwe Android-versies is Sony vandaag begonnen met de uitrol van Android 4.3 Jelly Bean.

Via haar eigen blog maakt Sony vandaag bekend dat onder meer de Xperia Tablet Z tablet en de Xperia Z Ultra phablet op korte termijn een update naar Android 4.3 Jelly Bean kunnen verwachten. De Japanse fabrikant is in een aantal niet nader genoemde regio’s begonnen met de uitrol en binnen niet al te lange tijd moeten ook Nederlandse gebruikers een melding op hun tablet of phablet krijgen.

Gebruikers van Sony’s mobiele apparaten krijgen vanzelfsprekend toegang tot de nieuwe features binnen Android 4.3 Jelly Bean, waaronder beperkte gebruikersaccounts en ondersteuning voor Bluetooth Low Energy. Ook voert Sony een aantal verbeteringen door in eigen apps als Small Apps en MyXperia, wordt Social Camera ook op de Xperia Tablet Z geïnstalleerd en zijn de media-apps van Sony vernieuwd.  Daarnaast komt Sony met Xperia Themes. Hiermee kun je thema’s downloaden en waarmee je een tablet of smartphone je eigen stijl mee kunt geven.

Zodra de uitrol van Android 4.3 Jelly Bean afgerond is kan Sony weer aan het werk. Het bedrijf heeft vorige maand namelijk ook beloofd begin 2014 een update naar Android 4.4 KitKat uit te rollen, in ieder geval voor de Xperia Tablet Z en Xperia Z Ultra.

 • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)
Sony Xperia Z Ultra
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. Jael Lorenzo
  23 december, 2013 om 18:54

  Ik heb via de chatsupport op sonymobile.nl antwoord gekregen op de vraag of de Xperia Z óók een update krijgt naar Android 4.4, volgens Sony is dat het geval. Wellicht is deze info geschikt voor uw artikel!?

 2. SayCheese
  04 februari, 2014 om 11:49

  Vorige week heb ik Jelly Bean op mijn Xperia Tablet Z gekregen.
  Hopeloos.
  Opstarten duurt nu 1,5x zo lang en afsluiten ronduit een eeuwigheid.
  E-mail is een onoverzichtelijke zooi geworden en een gelezen bericht blijft aanvankelijk ook nog eens zichtbaar als… ongelezen. Pas na de 2e keer aanklikken verandert de status in gelezen.
  Fijn zo’n update, maar voor mij had die achterwege kunnen blijven!

 3. bertje
  12 april, 2014 om 22:11

  een half uur geleden de beloofde update binnen gekregen van Sony. Androïd 4.4 Ik hoop dat ie goed draait, want de 4.3 draaide niet optimaal veel storingen tijdens het opstarten en veel scherm uitvallen tijdens het werken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.