Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Z Ultra verschijnt als Google Play Edition

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2013, 13:50 CategorieAndroid

Google en Sony hebben bekendgemaakt dat de nieuwe Sony Z Ultra zal verschijnen als Google Play Edition met een ‘kale’ stockversie van Android. Deze zogenaamde phablet, een toestel dat het midden houdt tussen een smartphone en een tablet, heeft een 6,4 inch display en is daarmee een van de grootste smartphones van dit moment. 

Sony Z Ultra Google Play Edition

Doordat de Sony Z Ultra Google Play Edition geleverd wordt met een stockversie van Android 4.4 Kitkat, en daarmee niet de softwareskin van Sony meekrijgt, zouden de prestaties van het toestel beter moeten zijn dan de reeds gelanceerde Sony Xperia Z Ultra (met Android 4.2 Jelly Bean).

Sony-Z-Ultra-Google-Play-Edition-2

Specificaties

Google en Sony hebben voor de Google Play Edition de toevoeging Xperia uit de naam verwijderd. Qua specificaties komen beide modellen wel overeen. De telefoon heeft zoals gezegd een Full HD 6,4 inch scherm van 1920-1080 pixels, dat is 342 pixels per inch. Het toestel heeft een 2.2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 quad-core processor, met een werkgeheugen van 2GB en 16GB opslagruimte. 

De Z Ultra heeft een 8MP camera (een 2MP front-camera) en een batterij van 3000 mAh. De phablet ondersteunt onder meer Bluetooth, NFC en 802.11ac WiFi en heeft een slot voor een micro SD-kaart om het geheugen uit te breiden. Daarnaast is het toestel waterdicht en stofbestendig.

Niet in Nederland

De Sony Z Ultra Google Play Edition krijgt in Amerika een prijs van $649. De Europese prijs is momenteel nog niet bekend. De Sony Xperia Z Ultra wordt hier momenteel nu verkocht met een adviesprijs van €629. Hoogstwaarschijnlijk zal de Z Ultra Google Play Edition niet naar Nederland komen, doordat het toestel alleen verkrijgbaar is via de Google Play Store. In Nederland is het (nog) niet mogelijk hardware te kopen via deze weg.

  • Delen:
Sony Xperia Z Ultra
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.