Specificaties 8-inch ASUS tablet met Windows 8.1 duiken op

17 december 2013 1 Minuut 1 Reacties
ASUS-Transformer-Book-T100-retina

Dat ASUS aan een kleine Windows 8 tablet werkt is zo goed als zeker maar de Taiwanese fabrikant heeft er nog maar weinig over losgelaten. Deze week lijken echter de eerste specificaties van het 8-inch model gelekt.

ASUS gaf in oktober van dit jaar al aan te werken aan een kleine Windows 8 tablet maar liet de details achterwege. Inmiddels hebben echter al meerdere fabrikanten kleine Windows 8 tablets gelanceerd of aangekondigd. Zo verschijnen de Acer Iconia W4 en Toshiba Encore binnenkort, en is de Lenovo Miix2 reeds te koop in Nederland. Wil ASUS de concurrentie voorblijven kan de lancering niet lang meer op zich laten wachten.

De Hongaarse website Tech2 zegt de eerste specificaties van ASUS’ kleine Windows 8 tablet gespot te hebben. Het zou gaan om een tablet met modelnummer M80T, welke we eerder deze maand ook bij de Amerikaanse FCC tegenkwamen. De tablet zou beschikken over een 8-inch ips lcd display met een nog onbekende resolutie, en zou draaien op een Intel Atom Z3740 Bay Trail-processor. Ook zou de tablet uitgerust zijn met 2GB aan werkgeheugen, minimaal 32GB aan opslaggeheugen, een 5 megapixel camera, stereo speakers, 802.11a/b/g/n WiFi en Bluetooth. Ook is er informatie gevonden over een optionele stylus voor dit model.

Wanneer ASUS het 8-inch model presenteert is nog niet duidelijk maar de verwachting is dat de Taiwanese fabrikant CES 2014 aangrijpt om heel wat nieuwe tablets aan het publiek te tonen. Zo zou ASUS ook kleine tablets met zowel Windows 8 als Android in ontwikkeling hebben.

Reacties (1)