Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spotify binnenkort ook gratis te gebruiken op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2013, 17:26 CategorieAndroid

Binnenkort wordt het mogelijk om met je tablet gratis via Spotify naar muziek te luisteren. De nieuwe tablet-versie van de Spotify-app biedt dezelfde functies als de desktop-versie.

Momenteel heb je een premium abonnement nodig om op je mobiele apparaten naar Spotify te kunnen luisteren maar daar komt dus verandering in, zo maakte Spotify-CEO Daniel Ek woensdag bekend in New York. Middels de desktop-software was het al mogelijk om zonder betaald abonnement naar muziek te luisteren maar moet je wel genoegen nemen met reclame. Ditzelfde principe wordt nu ook naar Android tablets en de iPad gebracht. De nieuwe applicatie kan dus zonder kosten muziek streamen maar geeft wel reclames tussen nummers weer.

De nieuwe applicatie voor Android tablets en de iPad biedt ook ondersteuning voor Spotify Connect, een functie waarmee je tablet als afstandsbediening voor speakers en audioproducten met Spotify Connect-ondersteuning dient. Muziek wordt door deze apparatuur direct van de Spotify servers gehaald en dus niet meer van je mobiele apparaat gestreamd. Daarbij biedt de applicatie toegang tot je eigen afspeellijsten maar wordt muziek binnen deze afspeellijsten wel willekeurig afgespeeld en onderbroken door advertenties.

De nieuwe applicaties voor iOS en Android moeten later vandaag verschijnen in de Google Play Store en de Apple App Store. Het is reeds mogelijk om het grote aanbod van Spotify te luisteren met een premium abonnement dat 9,99 euro per maand kost.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.