Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba Encore (WT8-A-102) verschijnt in uitgebreide hands-on video

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2013, 14:55 CategorieWindows

Toshiba komt binnenkort met een nieuwe 8-inch tablet naar Nederland; de Toshiba Encore WT8-A-102. Deze week is er al een uitgebreide hands-on video opgedoken waarin we een eerste indruk van de tablet krijgen.

De Toshiba Encore is Toshiba’s eerste kleine Windows 8 tablet met een formaat van 8-inch. Verder is de tablet voorzien van Intel’s nieuwe Bay Trail Z3740 quadcore-processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen, een 8-inch ips display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition. Ook is de tablet voorzien van een microHDMI-poort, een microUSB-poort, stereospeakers en een gps module voor locatiebepaling.

In de VS is de Toshiba Encore inmiddels te koop en de website WPcentral heeft de tablet al aan een korte review onderworpen. In onderstaande video zien we de belangrijkste features en functies van de tablet voorbij komen, én wordt deze kort vergeleken met de directe concurrentie; de Lenovo Miix2 en de Dell Venue 8 Pro.

Uit de eerste ervaringen kunnen we opmaken dat het display een prima helderheid en goede kijkhoeken biedt, dat de 2 megapixel camera aan de voorzijde en de 8 megapixel camera aan de achterzijde van goede kwaliteit zijn, en dat de prestaties op het eerste gezicht niet teleurstellen. Het gewicht van 445 gram is echter wat aan de hoge kant, het profiel is wat dikker dan de concurrentie, de Windows home-knop reageert wat traag en de behuizing is gemaakt van goedkope materialen. 

In Nederland kun je inmiddels al een pre-order voor de Toshiba Encore plaatsen. De tablet moet komende week in Nederland te koop zijn voor een prijs vanaf 299 euro.

  • Delen:
Toshiba Encore (WT8-A-102)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.