Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gmail voor Android krijgt ondersteuning voor ZIP-bestanden

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2013, 8:35 CategorieAndroid

Gmail voor Android is waarschijnlijk één van mijn meest gebruikte apps. Het is een geweldige app, maar ik heb er altijd al iets aan gemist. Zo is het versturen en ontvangen van bestanden bijvoorbeeld altijd beperkt geweest. Een ZIP bestand was bijvoorbeeld onmogelijk te downloaden.

Maar daar komt verandering in. Dit is namelijk één van de nieuwe features in de laatste update van Gmail. Gmail 4.7.

Bestanden versturen en ontvangen

Met de laatste update is het mogelijk om elk bestand te versturen en te ontvangen. Dus ook ZIP bestanden wat tot op heden onmogelijk was. Heb je toestel dat draait op KitKat (Android 4.4)? Dan kun je ook nog eens gebruik maken van de mogelijkheid om direct te printen. Je kunt ervoor kiezen om een enkele mail te printen of de volledige discussie.

Out of office

Op de desktopversie van Gmail kon dit natuurlijk allang, maar je kunt nu ook op jouw Android device een out of office reply instellen. Of in gewoon Nederlands: een automatisch antwoord als je even niet bereikbaar bent. Je kunt nu waar je ook bent het automatische antwoord instellen. In de app kun je instellen of alleen jouw contacten dit antwoord ontvangen en je kunt een periode instellen dat het antwoord actief is. Naast ZIP bestanden zijn ook de volgende bestanden toegestaan:

  1. x-gzip
  2. x-bzip2
  3. x-compress
  4. x-compressed
  5. x-tar

Minder geheugen nodig

Ook onderdeel van de update. De Gmail app zal met de update een stuk beter draaien op toestellen met een laag werkgeheugen. Google heeft zijn uiterste best gedaan om ervoor te zorgen dat de app zo min mogelijk geheugen gebruikt.

Gmail voor Android update

Een mooie set nieuwe features voor Gmail. De update wordt op dit moment uitgerold, maar het gaat nog niet erg snel. Het kan dus nog even duren voordat jij een automatisch antwoord voor de kerstvakantie in kunt stellen. Als je écht niet kunt wachten kun je een installatiebestand van de nieuwe Gmail bij Android Police downloaden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.