Viber komt met app voor Windows 8

19 december 2013 1 Minuut 1 Reacties
Viber-Windows-8-2

Chatdienst Viber, één van de grootste concurrenten van Skype, heeft deze week een applicatie voor Windows 8 gelanceerd. Hiermee kan de dienst gebruikt worden binnen de touch-inteface op tablets en andere apparaten die draaien op Windows 8 of Windows RT.

Viber voor Windows 8 is compleet geoptimaliseerd voor de touch-interface, ook wel de tegelsinterface genoemd. Middels een Live Tile op het beginscherm kan de app opgestart worden maar ook is het mogelijk om specifieke contacten of gesprekken aan een tegel te hangen.

De applicatie ondersteunt ook de multi-screen weergave binnen Windows 8 en kan dus aan de zijkant van het scherm geplaatst worden terwijl je bijvoorbeeld binnen de browser of het e-mailprogramma werkt. Qua functies is de app iets minder uitgebreid dan de desktop-versie. Zo is er nog geen ondersteuning voor Viber Out waarmee internationaal naast vaste en mobiele nummers gebeld kan worden. Wel kun je gratis gesprekken voeren of berichten uitwisselen met andere Viber-gebruikers, ongeacht het besturingssysteem.

Reacties (1)