Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC voor Windows 8 en Windows RT verschijnt binnenkort

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2013, 12:55 CategorieApplicaties

VLC is al jaren één van de meest populaire mediaspelers voor onder meer Windows en Android, en sinds juli van dit jaar is de speler ook weer beschikbaar voor iOS. Een Metro-versie voor Windows 8 moet binnenkort verschijnen.

Bijna een jaar geleden werden de plannen voor VLC voor Windows 8 en Windows Phone 8 onthuld en werd middels een Kickstarter-project naar financiering voor de ontwikkeling gezocht. Het doel werd behaald maar sinds een aantal maanden was het stil omtrent de ontwikkeling.

De website WPC weet deze weet te melden dat de ontwikkelaars van VLC hard bezig zijn met het zetten van de laatste puntjes op de ‘i’. Het team werkt aan een app voor Windows RT en Windows 8, welke in de touch-interface gebruikt kan worden, en een app voor Windows Phone 8 en mogelijk de Xbox One. Wanneer de laatste kleine bugs weggewerkt zijn wordt de applicatie aangeboden in de Windows Store. De verwachting is dat de x86-versie na het weekend al verschijnt. De ARM-versie, geoptimaliseerd voor tablets die op een ARM-chip draaien, laat waarschijnlijk nog een aantal weken op zich wachten.

VLC voor Windows 8 en RT biedt onder meer ondersteuning voor alle bekende VLC formaten waaronder MKV en Flac, komt met ondersteuning voor ondertiteling en het streamen van media binnen een thuisnetwerk, en moet op zowel Windows 8 als Windows 8.1 werken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.