Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Voetbalclub Ajax maakt speciale tablet-app

Geschreven door
Geplaatst op15 december 2013, 17:42 CategorieApplicaties

Voetbalclub Ajax heeft een app uitgebracht die speciaal gemaakt is voor de iPad en Android-tablets, de Officiële AFC Ajax tablet app. Ajax is daarmee de eerste Nederlandse betaald voetbalclub met een tabletspecifieke app.

Ajax Voetbalnieuws

In deze officiële Ajax tablet app vind je een overzicht van het laatste Amsterdamse voetbalnieuws, als nieuwsberichten en video’s. Tijdens een wedstrijd biedt de app realtime informatie over de spelers en opstelling en natuurlijk de tussenstand. De tablet app is ontzettend uitgebreid en biedt vrijwel alle functies die de reguliere website ook heeft. Zo kun je alle spelersinformatie bekijken, het trainingsoverzicht opvragen en lezen over de geschiedenis van de club. Wie een abonnement heeft op Ajax Exclusive TV kan deze live-uitzendingen ook bekijken via deze speciale tablet app.

De app is gratis te downloaden in de Play Store en de App Store.

Officiële voetbalapps

Hoewel Ajax de eerste voetbalclub is die met een tablet-specifieke app komt, zijn er al wel meer voetbalclubs met apps. Zo heeft Feyenoord een app voor de iPhone. Onder andere AZ, PSV, FC Twente en SC Heerenveen hebben apps voor iOS en Android, maar deze zijn niet geoptimaliseerd voor gebruik met een tablet.

De Spaanse voetbalclub FC Barcelona heeft meerdere officiële apps voor iOS en Android, een aantal daarvan zijn speciaal ontworpen voor tablets. FC Barcelona heeft deze vorig jaar laten ontwikkelen door middel van het FCB Apps Program, dat speciaal was gericht op mobiele ontwikkelaars uit Catalonië.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans Vorwald
    15 december, 2013 om 23:36

    Beste Josee,

    Het bericht is niet correct, ADO den Haag heeft al enige tijd een app special voor tablets.

    Dus is jouw club niet de eerste

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.