Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows 8.2 brengt traditionele Startmenu terug’

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2013, 11:13 CategorieBesturingssystemen

Windows 8.1 is nog maar net beschikbaar maar er gaan al geruchten over de volgende grote update voor het Windows besturingssysteem. Zo zou het traditionele Startmenu terugkeren.

Voordat Windows 8.1 gelanceerd werd gingen er al vele geruchten over de terugkeer van het traditionele Startmenu dat we van eerdere versies van Windows kennen. Microsoft koos er echter voor om een uitgeklede versie van het menu te implementeren. Zo kan met de Startknop geschakeld worden tussen de desktopweergave en de touch-interface van Windows 8. Wanneer met de rechter muisknop op de Startknop geklikt wordt verschijnen er wel extra opties, waaronder het afsluiten of opnieuw opstarten van het apparaat.

Volgens Windows-kenner Paul Thurrott brengt Windows 8.2, de volgende grote update voor Windows 8, het Startmenu echter in originele vorm terug. Microsoft zou een optie aan de instellingen toe willen voegen waarmee gebruikers zelf te keuze hebben om het traditionele Startmenu weer in te schakelen. Daarnaast zou Microsoft het mogelijk willen maken om applicaties uit de touch-interface ook binnen de desktopinterface te draaien. Deze worden binnen vensters in de desktopweergave geopend, zonder dat hier specifieke ondersteuning binnen de app voor nodig is.

Het duurt waarschijnlijk nog even voordat we daadwerkelijk zien wat de plannen van Microsoft zijn. De verwachting is namelijk dat Microsoft Windows 8.2 pas in het voorjaar van 2015 presenteert. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.