Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zelf Windows apps maken met Microsofts Project Siena

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2013, 11:38 CategorieApplicaties

Zelf een website bouwen is tegenwoordig zo gebeurd maar een app maken is iets dat je zonder echte skills niet voor elkaar kunt krijgen. Toch is het wel degelijk mogelijk om zonder veel kennis een app te maken. Microsoft heeft namelijk een tool ontwikkeld voor het creëren van apps voor Windows 8.

Microsoft heeft deze week Project Siena onthuld, een applicatie die draait binnen de touch-interface van Windows 8 en waarmee eigen applicaties voor Windows 8.1 gemaakt kunnen worden. Hiervoor hoef je echter geen verregaande kennis van programmeren te hebben. Volgens Microsoft is het net zo eenvoudig als het gebruik van Office-programma’s. Kies je lay-out, fine-tune het design, koppel je data en je kunt aan de slag. Er is ondersteuning voor onder meer SharePoint lijsten, Excel en Azure tabellen, RSS feeds en een reeks RESTful diensten.

Microsoft-Project-Siena

Een app kan op zowel een tablet zonder muis en keyboard als een deksop met volledige uitrusting gemaakt worden. Onder de motorkap zijn de apps HTML5 en JavaScript, en kunnen zonder problemen binnen Windows 8 en Windows RT gedraaid worden. 

Microsofts Project Siena is gratis te downloaden uit de Windows Store en via deze pagina kom je meer te weten over de werking van de app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.