Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer lanceert 70 euro kostende budgettablet in China

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2014, 11:24 CategorieAndroid

Acer lijkt zich de laatste tijd steeds meer te focussen op goedkope Android tablets, onder meer met de lancering van de nieuwe Iconia A1 en Iconia B1. In China lanceert de Taiwanese fabrikant echter een nog goedkopere tablet.

Acer heeft in China de tot nu toe goedkoopste Android tablet van het bedrijf gelanceerd. De Acer Tab 7 is een 7-inch model met minimale specificaties maar een aantrekkelijk prijskaartje van omgerekend 70 euro.

Acer-Tab-7-4

De tablet is uitgerust met een standaard lcd display dat een resolutie van 1.024 bij 600 pixels heeft en draait op een dualcore ARM Cortex A9-processsor met een kloksnelheid van 1.5GHz. Verder is de Tab 7 voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen mee uit te breiden, een microUSB-poort met OTG-ondersteuning, een microHDMI-poort, Wifi, en een 3.000 mAh batterij. Aan de voorzijde bevindt zich een 2 megapixel camera en aan de achterzijde een 3 megapixel variant.

De Acer Tab 7 draait op Android 4.2 Jelly Bean, heeft een gewicht van 289 gram en is 9,9 millimeter dun. De tablet is inmiddels in China te koop voor een omgerekende prijs van 72 euro. Het is niet bekend of de tablet ook naar Europa komt.

 • Delen:

Reacties

 1. ANL
  13 januari, 2014 om 12:11

  NOU ja…toch niet zo slecht toch…een ACER…met 1.5GHZ DUAL-core-CPU…8Gb intern opslag. EN ja de resolutie is niet van tegenwoordig, maar achh voor een filmpje of wat simpel gamen en internetten is het heel goed te doen en dat voor maar 72 euro !!! DAT IS GEEN GELD !!!

  • diede
   13 januari, 2014 om 16:07

   mee eens kost helemaal niets heb nu zelf een acer en een asus en tablet zo lekker handig zijn tabblets

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.