Android 4.4 KitKat nu beschikbaar voor de Samsung Galaxy Note 3

24 januari 2014 1 Minuut 9 Reacties
Samsung-Galaxy-Note-3

Ruim een week geleden begon Samsung in Europa met de uitrol van Android 4.4 KitKat voor de Galaxy Note 3, maar Nederlanders moesten nog even geduld hebben. Tot vandaag, want momenteel wordt de update ook in Nederland uitgerold.

Waar Samsung voorheen vaak achter de concurrentie aanliep wat betreft updates, is het Koreaanse bedrijf nu één van de eersten die zijn mobiele producten voorziet van de meest recente Android-versie. Android 4.4 KitKat werd in oktober van vorig jaar aangekondigd en brengt onder meer een aantal kleine aanpassingen aan de interface en stabiliteitsverbeteringen.

De update voor de Galaxy Note 3 is 381Mb groot en brengt het besturingssysteem naar versie 4.4.2, zo melden diverse gebruikers op het forum van Tweakers. De meest opvallende veranderingen zijn de toevoeging van een snelkoppeling naar de camera-app in het lockscreen en de nu compleet witte iconen in de notificatiebalk. Daarnaast is het mogelijk om apps full-screen te draaien wanneer dit door de app ondersteund wordt. Een minder positief punt is dat de update ervoor zorgt dat sommige accessoires van derden niet meer werken.

De Samsung Galaxy Note 3 is de high-end phablet van de Koreaanse fabrikant en beschikt onder meer over een 5.7-inch display met een Full HD-resolutie, een Qualcomm Snapdragon 800-processor en 3GB aan werkgeheugen. De phablet is inmiddels te koop voor zo’n 515 euro.

Reacties (9)