Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.4 KitKat nu beschikbaar voor de Samsung Galaxy Note 3

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2014, 10:24 CategorieAndroid

Ruim een week geleden begon Samsung in Europa met de uitrol van Android 4.4 KitKat voor de Galaxy Note 3, maar Nederlanders moesten nog even geduld hebben. Tot vandaag, want momenteel wordt de update ook in Nederland uitgerold.

Waar Samsung voorheen vaak achter de concurrentie aanliep wat betreft updates, is het Koreaanse bedrijf nu één van de eersten die zijn mobiele producten voorziet van de meest recente Android-versie. Android 4.4 KitKat werd in oktober van vorig jaar aangekondigd en brengt onder meer een aantal kleine aanpassingen aan de interface en stabiliteitsverbeteringen.

De update voor de Galaxy Note 3 is 381Mb groot en brengt het besturingssysteem naar versie 4.4.2, zo melden diverse gebruikers op het forum van Tweakers. De meest opvallende veranderingen zijn de toevoeging van een snelkoppeling naar de camera-app in het lockscreen en de nu compleet witte iconen in de notificatiebalk. Daarnaast is het mogelijk om apps full-screen te draaien wanneer dit door de app ondersteund wordt. Een minder positief punt is dat de update ervoor zorgt dat sommige accessoires van derden niet meer werken. 

De Samsung Galaxy Note 3 is de high-end phablet van de Koreaanse fabrikant en beschikt onder meer over een 5.7-inch display met een Full HD-resolutie, een Qualcomm Snapdragon 800-processor en 3GB aan werkgeheugen. De phablet is inmiddels te koop voor zo’n 515 euro.

 • Delen:
Samsung Galaxy Note 3
Android Lollipop (5.0)

Reacties

 1. InVez
  24 januari, 2014 om 10:40

  Net Binnen, nu aan het installeren. :)

  • Fulco Heres
   24 januari, 2014 om 20:21

   Install. gelukt. Moest wel even 5,6 gig vrijmaken op het oude xp beestje.

 2. martine
  25 januari, 2014 om 10:37

  Gisteravond binnen gehaald op onze note 3 (we hebben er 2). Standaard email werkt bij beide niet meer. Synchronisatie staat uitgeschakeld en als je het in wil stellen krijgen we mastersynchronisatie uitgeschakeld. Dit is wel heel vervelend.

  Voor de rest loopt alles gewoon normaal

  • Fanny
   05 maart, 2014 om 19:24

   Hallo Martine

   Ik heb precies hetzelfde probleem. Is het bij jou al opgelost?
   Zo ja, hoe heb je het opgelost?

   Alvast bedankt

 3. steffen
  25 januari, 2014 om 21:02

  Update erop. Tomtom werkt niet als kaart op geheugenkaart staat en de itv app werkt niet meer. Verbruik batterij is ook hoger

  • berry
   24 maart, 2015 om 14:16

   hoi Steffen ik probeer tomtom op mijn note3 4.4.2 te installeren maar het lukt me niet kanje helpen ??

 4. priscilla
  27 januari, 2014 om 9:54

  Batterij gaat niet meer zo lang mee en de (niet originele) S view cover werkt er niet meer op. Moet nu toch een hoesje van 60 euro gaan aanschaffen. En voor de rest.. . Tja!! Had er iets meer van verwacht

 5. Marcel
  29 januari, 2014 om 22:10

  NIET INSTALLEREN!! SD kaart wordt er onbruikbaar door (alleen lezen en niet meer te beschrijven)

 6. wes
  03 februari, 2014 om 22:08

  Hoe komt het dat ik de update nog niet binnen heb?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.