Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple vestigt met 26 miljoen verkochte iPads wederom een record

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2014, 11:11 CategorieApple

Apple heeft gisteren haar kwartaalcijfers weer bekend gemaakt. Het bedrijf uit Cupertino kan nog steeds op groeiende populariteit van haar producten rekenen en dat ondanks de toenemende concurrentie op zowel de smartphone- als tabletmarkt. Voor lezers van Tablets Magazine is het interessant om te weten dat Apple weer records heeft weten te vestigen in het afgelopen kwartaal (Q1 2014).

Ieder jaar is het eerste kwartaal van het boekjaar interessant om te bekijken omdat in dit kwartaal de (overal) belangrijke decembermaand valt. Uit de cijfers blijkt dat ook dit jaar iPads weer regelmatig als cadeautje zijn aangeschaft. Apple heeft het afgelopen kwartaal ruim 26 miljoen iPads verkocht, en daarmee een omzet gerealiseerd van zo’n 11.5 miljard dollar (8.4 miljard euro). De gemiddelde verkoopprijs van iPad is nu $440 (322 euro).

Apple-kwartaalcijfers

Hiermee is iPad voor 20 procent verantwoordelijk voor Apple’s omzet (ter vergelijking: Mac is 11 procent en iPhone 56 procent). De omzet uit iTunes/App Stores/Services groeit ook nog steeds en bedroeg het afgelopen kwartaal zo’n 3.2 miljard euro. Goed nieuws voor developers natuurlijk.

Het afgelopen kwartaal was dus wederom een succes voor Apple en hoewel het niet echt opvallend meer is, blijft het interessant om te zien dat Apple ondanks de ieder jaar groeiende concurrentie toch groei blijft laten zien. Zeker als je bedenkt dat de laatste jaren de aandacht die er voor nieuwe product-lanceringen (bijna altijd in het Q1 kwartaal) steeds minder lijkt, en niet meer in verhouding staat tot de cumulatieve aandacht voor de non-stop lanceringen van concurrente apparaten. In het afgelopen kwartaal heeft Apple zowel de iPad Air (review) als iPad mini Retina (review) gelanceerd.

  • Delen:
Apple iPad Air
iOS
Apple iPad mini retina
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.