Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos brengt 101 ChildPad tablet voor kinderen naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2014, 14:51 CategorieAndroid

Afgelopen september introduceerde Archos tijdens IFA 2013 een aantal nieuwe tablets, waaronder nieuwe ChildPad modellen die speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn. De 8-inch 80 ChildPad is al even in Nederland te koop en sinds deze week kun je ook naar de winkel voor de 10.1-inch 101 ChildPad.

Archos 101 ChildPad

De Archos 101 ChildPad is een tablet die zowel op het gebied van hardware als software geoptimaliseerd is voor kinderen. Qua uiterlijk zien we direct opvallende kleuren en een opvallend design waardoor de tablet eenvoudig mee te dragen is. De tablet kan volgens de Franse fabrikant tegen een stootje en wordt geleverd met ‘Teddy’, een accessoire met ingebouwde speaker die, wanneer op de tablet geplaatst, een app kan opstarten en oplicht.

De tablet is afgezien van het design en ‘Teddy’ een normale Android tablet met een aantal toevoegingen voor kinderen. Zo biedt Archos toegang tot een speciale App Store waar de apps uit de Play Store gefilterd worden voor gebruik door kinderen. Ook komt de tablet met zes maanden gratis toegang het “Mobile Parental Filter” waardoor je als ouder meer controle hebt over wat je kind wel en niet met de tablet kan doen. 

Archos-101-ChildPad-2

Qua specificaties is de Archos 101 ChildPad geen bijzonder indrukwekkende tablet. Zo beschikt het apparaat over een 10.1-inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1.2GHz Rockchip dualcore-processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, zowel een USB- als een HDMI-poort, Bluetooth en een camera.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos 101 ChildPad kan inmiddels in Nederland gekocht worden voor prijzen die rond de 150 euro liggen. 

  • Delen:
Archos 101 ChildPad
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.