Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos GamePad 2 gaming-tablet te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2014, 19:51 CategorieAndroid

Afgelopen week introduceerde het Nederlandse Yarvik zijn eerste 7-inch tablet speciaal voor het spelen van games en sinds vandaag kun je ook naar de winkel voor de GamePad 2 van Archos. Deze 7-inch tablet beschikt over fysieke controllers en software waarmee elk spel omgezet kan worden naar deze controllers.

Specificaties

De Archos GamePad 2 is de tweede generatie GamePad van de Franse fabrikant. Het bedrijf heeft de tablet op heel wat punten verbeterd, waaronder het display en de processor. De tweede generatie beschikt over een 7-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een ARM Cortex A9-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz. Verder is de tablet onder meer voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een USB- en HDMI-poort en Bluetooth 4.0.

Archos-Gamepad-2-2

Het draait allemaal om de software in combinatie met de fysieke knoppen, want volgens Archos is middels een paar simpele stappen elke spel dat in de Play Store te vinden is om te zetten van touch-screen naar fysieke controllers. Daarbij hebben volgens de Franse fabrikant een aantal ontwikkelaars van games al ondersteuning voor fysieke knoppen al toegevoegd, waaronder Asphalt 8 Airborne en Modern Combat 4: Zero Hour die gratis met de tablet geleverd worden. 

Archos GamePad 2 kopen

De Archos GamePad 2 is inmiddels uit voorraad te koop bij onder meer Saturn en Mediamarkt. De adviesprijs van de tablet bedraagt 199 euro maar bij deze winkels betaal je momenteel 169 euro.

Review

Overigens is het verstandig morgen Tablets Magazine in de gaten te houden want dan publiceren we onze uitgebreide review van deze gaming-tablet. Voor nu kun je voor alle specificaties en kenmerken terecht op de productpagina van de Archos GamePad 2.

 • Delen:
Archos GamePad 2
Android Jelly Bean (4.2)

Reacties

 1. Exelletor
  18 januari, 2014 om 10:48

  Klein puntje – adviesprijs van de 8GB versie is echt geen 199EUR. ;)

  • Martijn Chel
   18 januari, 2014 om 11:04

   Dan moet je bij Archos zijn. Op hun website stond in de shop 199 voor de 8GB versie en dit is ook de prijs die uit het persbericht komt. Meer kan ik er niet van maken helaas.

   • Exelletor
    18 januari, 2014 om 11:37

    Ah, oke. Ik heb alleen de engelse persbericht gelezen en daar stond die voor 179EUR. Op de Franse website stond die ook voor 179EUR te koop, dus ging automatisch van uit dat dit ook voor Nederland zou gelden.

   • Martijn Chel
    18 januari, 2014 om 11:42

    Ja, dat had ik bij de lancering ook geschreven maar toen werd ik door Archos NL op de vingers getikt :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.