Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos introduceert Neon-serie budgettablets met Android 4.2

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2014, 11:23 CategorieAndroid

Archos heeft deze week een drietal nieuwe tablets aangekondigd. De Franse fabrikant introduceert de nieuwe Neon-serie tablets die met name qua resolutie achter de feiten aanlopen, maar mogelijk maakt de prijs veel goed.

Archos Neon tablets

De Archos Neon-serie bestaat uit drie modellen; de 9-inch 90 Neon, de 9.7-inch 97 Neon en de 10.1-inch 101 Neon. Alle drie de modellen draaien op Android 4.2 Jelly Bean software met toegang tot de Google Play Store.

De Archos 90 Neon is met een 9-inch display de kleinste tablet van de drie en is uitgerust met een weinig indrukwekkende resolutie van 800 bij 480 pixels. Verder beschikt de tablet over 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een microUSB 2.0-poort, en een quadcore ARM Cortex A9-processor met een kloksnelheid van 1.4GHz.

Archos-90-Neon

De Archos 97 Xenon beschikt over een 9.7-inch display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en draait op een quadcore ARM Cortex A9-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz. De overige specificaties komen overeen met het 9-inch model, maar de 9.7-inch versie is de enige tablet in de serie met een camera aan de achterzijde. 

Archos-97-Neon

De 10.1-inch versie heeft de naam Archos 101 Neon meegekregen en is voorzien van een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. Afgezien van een HDMI-poort waarmee de tablet met een extern display verbonden kan worden komen de specificaties overeen met het 9-inch model.

Archos-101-Neon

Prijs en beschikbaarheid

De tablets in de Archos Neon-serie zijn dus weinig indrukwekkend maar het is afwachten voor welke prijs ze in de markt gezet worden. Voor prijzen tussen de 100 en 200 euro zijn er inmiddels al meerdere interessante tablets te koop die qua specificaties meer bieden.

  • Delen:
Archos 101 Neon
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.