Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus lanceert 8-inch VivoTab Note 8 (M80TA) tablet

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 21:40 CategorieWindows

Asus heeft vandaag tijdens CES 2014 verschillende nieuwe tablets gepresenteerd, waaronder de 8-inch VivoTab Note 8 (M80TA). Deze tablet draait op Windows 8.1 en beschikt over een active digitizer stylus.

Asus VivoTab Note 8

De VivoTab Note 8 is al veelbesproken en al een aantal keer opgedoken in afbeeldingen en geruchten. Vandaag heeft Asus de tablet echter officieel gepresenteerd en er een prijskaartje van 299 dollar aangehangen.

De Asus VivoTab Note 8 is een 8-inch tablet met Windows 8.1 en moet dus de concurrentie aangaan met reeds gelanceerde modellen als de Toshiba Encore en de Lenovo Miix 2. De tablet beschikt echter over een feature waar de rest, met uitzondering van de Dell Venue 8 Pro, niet over beschikt. De tablet is namelijk voorzien van een active digitizer van Wacom en wordt geleverd met een stylus. De pen heeft volgens Asus 1.000 drukniveaus en kan gebruikt worden voor notities, tekeningen en navigatie.

Asus-VivoTab-Note-8

Verder beschikt de tablet over een 8-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een Intel Atom Z3740 Bay Trail-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz, 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen dat uitgebreid kan worden met een microSD-kaart. Aan de achterzijde bevindt zich een 5 megapixel camera en aan de voorzijde een HD webcam. Standaard wordt de tablet geleverd met een gratis versie van Office 2013 Home & Student Edition. Asus belooft een batterijduur van ongeveer 8 uur.

Prijs en beschikbaarheid

De VivoTab Note 8 (M80TA) met 32GB aan opslaggeheugen krijgt een prijs van 299 dollar en de 64GB-variant gaat 349 dollar kosten. Beide versies moeten in het tweede kwartaal of eind eerste kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen. Wanneer de tablet in de Nederlandse winkels ligt is nog niet duidelijk.

  • Delen:
Asus VivoTab Note 8 (M80TA)
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.