Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus lanceert goedkope ZenFone 6 phablet

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2014, 10:11 CategorieAndroid

Asus heeft deze week tijdens CES 2014 onder meer de Transformer Book Duet en de VivoTab Note 8 gelanceerd. Het Taiwanese bedrijf komt echter ook met een line-up smartphones, waaronder de 6-inch ZenFone 6.

De Asus ZenFone 6 valt door zijn grote formaat tussen een smartphone en een tablet in, en kan dus een phablet genoemd worden. Het toestel beschikt over een ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en draait op een Intel Atom Clover Trail Z2580-processor met een kloksnelheid van 2GHz. De phablet draait op Android 4.3 Jelly Bean met een aantal kleine aanpassingen en toevoegingen van Asus.

Asus-ZenFone

Verder is de ZenFone 6 voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee dit geheugen met maximaal 64GB uitgebreid kan worden en een 13 megapixel camera aan de achterzijde. Aan de voorzijde bevindt zich nog een 2 megapixel webcam. Helaas is er geen 4G-ondersteuning, maar wel 3G, Bluetooth, Wifi en gps.

Het meest interessante van de ZenFone 6 is de prijs. In de VS wordt de phablet namelijk op de markt gebracht voor een bedrag van 199 dollar. Daarbij heb je de keuze uit de kleuren, rood, champagne, goud en zwart/wit. Of en wanneer het toestel naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. ANL
    08 januari, 2014 om 17:53

    Leuk ding en leuke prijs ook….dual core cpu trouwens…hopelijk voldoende om dit allemaal incl scherm resolutie goed en soepel aan te sturen….review zou fijn zijn

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.