Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Asus lanceert middenklasse Padfone E in Taiwan

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2014, 11:09 CategorieAndroid

Asus heeft afgelopen week in Taiwan wederom een nieuwe Padfone aan het assortiment toegevoegd. Het nieuwe model gaat onder de naam Padfone E en beschikt over iets minder geavanceerde specs dan de New Padfone die in Nederland te koop is.

Het Padfone-assortiment is de laatste maanden flink uitgebreid door Asus. De Taiwanese fabrikant bracht halverwege de New Padfone (review) als high-end model op de markt en introduceerde eind 2013 een kleinere variant in de vorm van de Padfone mini. Tijdens CES 2014 presenteerde Asus met de Padfone X ook een tussenmodel met 9-inch tablet en afgelopen week is in Taiwan een middenklasse model met 10,1-inch display gepresenteerd.

De Asus Padfone E maakt nog steeds gebruik van hetzelfde concept als de andere Padfone modellen. De 4.7-inch smartphone kan achterin een 10.1-inch tablet geschoven worden om op een groter display te werken. De smartphone is uitgerust met 1.280 bij 720 pixels resolutie, een Qualcomm Snapdragon 400 quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.4GHz, 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een 13 megapixel camera, Bluetooth 4.0 en WiFi voor draadloze communicatie en de mogelijkheid om twee SIMkaarten te gebruiken.

Asus-Padfone-E

De tablet is een 10.1-inch model met een resolutie van 1.280 bij 800 pixel en een webcam aan de voorzijde. Ook is de tablet voorzien van een eigen 5.000mAh accu waarmee de smartphone opgeladen kan worden. Voor het aansturen van de tablet worden onder meer de processor, het werkgeheugen en het besturingssysteem van de smartphone gebruikt. De smartphone draait op Android 4.3 Jelly Bean.

De Asus Padfone E wordt in een witte en een zwarte variant gelanceerd en komt voorlopig alleen op de Taiwanese markt. De adviesprijs bedraagt omgerekend ruim 400 euro.

  • Delen:
ASUS The New Padfone
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.