Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Autofabrikant Audi kondigt Smart Display tablet met Android aan

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2014, 11:20 CategorieAndroid

Mocht je op zoek zijn naar zowel een nieuwe auto als een nieuwe tablet dan heeft Audi een ideaal voorstel. De autofabrikant heeft namelijk deze week het Mobile Audi Smart Display, een Android tablet, aangekondigd. 

De Mobile Audi Smart Display tablet is in de basis een Android tablet maar beschikt over een door Audi compleet aangepast skin, te vergelijken met bijvoorbeeld de TouchWiz interface van Samsung. Wel is er toegang tot de Google Play Store zodat Android-apps te downloaden zijn. De tablet is speciaal ontwikkeld voor gebruik in, en met, de auto en maakt dan ook gebruik van onder meer de Wifi-hotspot van de auto. Ook kan het infotainment-systeem van de nieuwste Audi’s met de tablet bediend worden.

Qua specificaties is nog niet alles bekendgemaakt maar de tablet beschikt in ieder geval over een fors ogende aluminium behuizing en een 10.2-inch display met een Full HD-resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Het geheel draait op een Nvidia Tegra 4 quadcore-processor en kan niet alleen met de vingers maar ook middels spraak bediend worden. Overigens is het een robuust apparaat want de tablet is ‘crash’-bestendig en bestand tegen extreme temperaturen van -40 tot 80 graden Celsius.

Het is niet duidelijk of Audi de tablet standaard met de nieuwste auto’s mee gaat leveren of dat er extra voor betaald moet worden. Later dit jaar maakt de fabrikant meer bekend over de plannen en de mogelijkheden van de tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.