Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bestaan Wifi-only versie Xperia Z Ultra bevestigd door Sony

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2014, 14:42 CategorieAndroid

Sinds oktober vorig jaar kun je in Nederland naar de winkel voor de Sony Xperia Z Ultra, een 6.4-inch smartphone die qua formaat eerder in de tablet-categorie thuishoort. Er gaan al sinds november geruchten over de komst van een wifi-only versie van dit model maar de komst lijkt nu door Sony zelf bevestigd.

Op de internationale website van Sony is deze week de Xperia Z Ultra met modelnummer SGP412 gespot. Deze versie moet het doen zonder module voor mobiel internet en zonder gsm-module, en kan dus gezien worden als tablet. Met een formaat van 6.4-inch zou de Xperia Z Ultra één van de kleinste tablets zijn die we tot op heden gezien hebben.

Sony-Xperia-Z-Ultra-2

Qua specificaties lijkt Sony weinig veranderingen door te voeren. De Xperia Z Ultra beschikt onder meer over een ips lcd display met een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie, een Qualcomm Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2.2GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer en een 8 megapixel camera aan de achterzijde. Vanuit de winkel draait de Xperia Z Ultra die momenteel te koop is op Android 4.2 Jelly Bean maar Sony heeft reeds een update naar Android 4.3 Jelly Bean uitgerold en de update naar Android 4.4 KitKat aangekondigd.

De Xperia Z Ultra met mobiel internet- en gsm-functie kan inmiddels in Nederland gekocht worden voor een prijs van rond de 440 euro. De verwachting is dat de wifi-only variant voor zo’n 300 tot 350 euro verkocht wordt.

  • Delen:
Sony Xperia Z Ultra
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.