Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome voor iOS en Android verbruikt na update 50 procent minder data

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2014, 17:16 CategorieAndroid

Naast een grote update voor Chrome voor Windows brengt Google vandaag ook updates uit voor iOS en Android. De belangrijkste verbetering van de Chrome-browser is een reductie in dataverbruik van maximaal 50 procent.

Chrome reduceert dataverbruik

Google is al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van compressietechnieken waarmee het dataverbruik verminderd kan worden en deze week krijgen ook Android- en iOS-gebruikers toegang tot de functie. Volgens Google maakt de nieuwste versie van Chrome het mogelijk om tot 50 procent minder data te verbruiken, en dus bandbreedte te besparen en websites sneller te laden. 

De functie moet wel in de Chrome-browser ingeschakeld worden en is te vinden onder de instellingen, en vervolgens bandbreedtebeheer. Hier kun je de optie voor het verminderen van het dataverbruik aanzetten en wordt automatisch bijgehouden hoeveel bandbreedte er bespaard is. Google geeft daarbij aan dat het surfen op het internet ook veiliger is omdat de websites, wanneer de functie is ingeschakeld, via de servers van Google geladen worden. 

Snelkoppelingen en vertalingen

Er zijn ook wat andere verbeteringen doorgevoerd want Chrome voor Android heeft in de nieuwe versie ondersteuning voor snelkoppelingen die op homescreens geplaatst kunnen worden. Websites die voorzien zijn van de mobile-web-app-capable meta tag worden in een speciaal full-screen scherm van Chrome voor Android getoond. Chrome voor iOS krijgt ondersteuning voor Google Translate, iets waar Android-gebruikers al sinds juli toegang tot hebben. Hiermee is het mogelijk met één druk op de knop een pagina de vertalen. 

De Chrome-update voor Android en iOS wordt de komende dagen uitgerold en zal dus op korte termijn op je smartphone of tablet verschijnen.

 • Chrome
 • Delen:

Reacties

 1. Edward
  16 januari, 2014 om 9:57

  Dan kunnen ze nu dus 2x zo snel je privé-data vergaren en doorsturen naar de NSA.

  • Bitfriend
   16 januari, 2014 om 12:18

   Haha, echt he, dat was ook een van mijn 1e gedachten.

   Google weet zo en zo al veel te veel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.