Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Derde generatie Microsoft Surface tablet krijgt Nvidia Tegra K1-chip’

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2014, 11:31 CategorieMicrosoft

De nieuwe Surface tablets van Microsoft zijn nog maar een paar maanden te koop in Nederland en nu al gaan er geruchten over de opvolgers. Zo zou Microsoft de derde generatie Surface uitrusten met een Nvidia Tegra K1-chip.

Eerder deze week presenteerde Nvidia tijdens CES 2014 de Tegra K1-processor voor tablets en smartphones. Deze chip is volgens de fabrikant vele malen krachtiger dan de Tegra 4-processor, met name op het gebied van grafische prestaties. Volgens MSFTNerd, iemand die vaker informatie over Microsoft producten gelekt heeft, wordt de derde generatie Surface tablet met deze chip uitgerust. De tablet, draaiend op het Windows RT-besturingssysteem, zou voor juli gepresenteerd worden en moet voor de feestdagen nog in de winkels liggen.

MSFTNerd geeft ook aan dat Microsoft werkt aan een kleinere Surface tablet, ook wel de Surface Mini genoemd. Er gaan al langer geruchten over een mini-versie van de Surface maar 2014 zou het jaar zijn dat we de tablet daadwerkelijk gaan zien. Microsoft wil hiermee de concurrentie aangaan met het alsmaar groeiende aanbod van 7-inch en 8-inch Android en Windows 8 tablets. Onder meer Asus, Lenovo, Toshiba en Acer hebben onlangs een kleine Windows 8 tablet gelanceerd. De Surface Mini zou in ieder geval beschikken over een 4G-module voor mobiel internet en als we kijken naar de laatste geruchten wordt de tablet voorzien van een Full HD-display en bediening middels bewegingen.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT
Microsoft Surface Pro 2
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.