Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Details 8-inch Asus tablet met Android en Intel Bay Trail-chip gespot

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2014, 12:12 CategorieAndroid

Over een paar dagen geeft Asus een persconferentie tijdens CES 2014 en krijgen we waarschijnlijk een aantal nieuwe tablets te zien. Mogelijk is één van deze tablets een 8-inch model met Android-software en een Intel Bay trail-chip.

In verschillende benchmarkresultaten is deze week de Asus M8X gespot, een 8-inch tablet met Intel Bay Trail Z3740-processor. De tablet draait volgens de resultaten op Android 4.2.2 Jelly Bean en zou dan de eerste Android tablet zijn die gebruik maakt van Intel’s nieuwste generatie Bay Trail Atom-chip. Verder zou de tablet beschikken over een 8-inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en 2GB aan werkgeheugen.

Het is echter niet duidelijk of het hier gaat om een Android tablet of een dual-boot tablet met zowel Android als Windows 8. Intel heeft al diverse malen aangegeven goedkope Android tablets te verwachten die draaien op een Bay Trail-chip, maar de chipfabrikant liet onlangs ook weten in te zetten op dual-boot tablets die beschikken over zowel Android als Windows 8. Daarbij dook vorige maand de Asus M8X al in drie varianten op bij de Amerikaanse FCC;

  • Windows 8 tablets: Asus M80T, L80T en R80T
  • Android tablets: Asus M81T, L81T en R81T
  • Dual-boot tablets: Asus M82T, L82T en R82T

Mogelijk is de M80T de VivoTab Note 8 die we vorige week bevestigd zagen worden. Deze 8-inch tablet beschikt ook over een Intel Bay Trail-processor maar draait op Windows 8.1 en wordt met een active digitizer stylys geleverd. Voor de bevestiging moeten we nog een paar dagen geduld hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.