Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dreamworks lanceert tablet voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2014, 10:31 CategorieAndroid

Steeds meer fabrikanten richten zich met tablets op specifieke doelgroepen, waaronder kinderen. Zo heeft Archos reeds de Child Pad gelanceerd en bracht Samsung onlangs de Galaxy Tab 3 Kids op de markt. De Amerikaanse filmstudio Dreamworks Animation wil ook een graantje meepikken en komt met een tablet speciaal voor kinderen.

Dreamworks heeft deze week de Dreamtab gelanceerd, een tablet met een interface die het gebruik door kinderen moet vereenvoudigen. Zo beschikt de tablet over personages uit films en sieres die kinderen informatie over bepaalde functies geven en door de menu’s begeleiden. De interface voor kinderen ligt over de standaard Android-interface, welke alleen toegankelijk is voor ouders, heen.

Dreamworks heeft zelf een aantal applicaties voor kinderen ontwikkeld waarmee onder meer toegang wordt gegeven tot filmfragmenten en tv-programma’s. Niet alleen content van Dreamworks kan op de tablet bekeken worden. Zo zijn ook programma’s van onder meer Nickelodeon en Disney te bekijken. Daarnaast worden er diverse educatieve applicaties meegeleverd en is het mogelijk middels de meegeleverde stylus te tekenenen. 

Vooralsnog is qua specificaties alleen duidelijk dat er een 8-inch en een 12-inch versie van de tablet gelanceerd wordt. Over de resolutie en processors is bijvoorbeeld nog niks bekend. De 8-inch versie moet in de lente op de markt verschijnen voor een prijs van minder dan 300 dollar. 

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 Kids
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.