Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie apps die niet mogen ontbreken op je iPad #28

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2014, 19:31 CategorieApplicaties

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige apps die niet mogen ontbreken op jouw iPad. Deze week twee apps om te lezen en één om lang te tweeten.

Articles

Deze app is een Wikipedia- lezer voor de iPad. Net nu Apple van het ‘skeuomorfisme’ af is, brengt Articles het weer terug. In een interface die op een boek dat op een plank ligt lijkt, kan je Wikipedia artikelen opzoeken en lezen. Zo hoef je alleen de app te openen in plaats van de website op te zoeken.

ipad-articles

Deze Articles app is gratis te downloaden in de App Store.

  • Articles

Fat Tweet

Toen Twitter net nieuw was vonden mensen het vooral raar dat je maar 140 tekens kon gebruiken. Nu zie je de meest creatieve oplossingen voorbij komen om toch meer te kunnen in één tweet. Met Fat Tweet gebeurt dat automatisch, want je kan veel typen of plakken uit een document en de app tweet het automatisch voor je in meerdere tweets. Dit gebeurt van oud naar nieuw, tweet 1 van 135 wordt dus als laatste getweet.

ipad-fattweet 

Fat Tweet ziet er niet uit maar is wel heel functioneel. Deze app kost 0,89 euro in de App Store.

  • Fat Tweet

Spotta

In de Spotta-app vind je de meeste folders van Nederland. Deze komen overeen met het folderpakket dat je wekelijks thuisbezorgd krijgt. Nu kan je ook thuis op de bank folders doorkijken, als het reguliere pakket nat is of te laat bezorgd wordt. Als je de app opent kan je instellen dat je de folders van heel Nederland ontvangt of alleen het door jou opgegeven postcodegebied. Als je eenmaal een folder hebt geselecteerd, kan je meteen het adres en de openingstijden zien.

ipad-spotta

Met deze app kan je ook bepaalde aanbiedingen ‘uitknippen’ en op je virtuele boodschappenlijstje plaatsen, zo kan je deze gemakkelijk terugvinden.. Deze app is gratis en is te downloaden in de App Store.

  • Spotta

Welke apps gebruik jij?

Heb jij nog apps die echt niet mogen ontbreken op een iPad? Ik lees er graag over in de reacties, dan neem ik ze mee voor de volgende keer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.