Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie goede en gratis e-mail apps voor je iPad

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2014, 13:44 CategorieApp Reviews (iOS)

Je e-mail lezen is één van de populairste activiteiten op de iPad. De meesten van ons zullen daar de standaard mail-app voor gebruiken of, in een enkel geval, de Gmail-app van Google. Maar er zijn nog meer apps die er misschien nog wel mooier uit zien en extra opties hebben. In dit artikel bekijk ik drie e-mailapps voor de iPad die gratis te downloaden zijn. 

CloudMagic

Deze app is nog niet zo lang beschikbaar op de iPad, maar heeft wel naam gemaakt op Android-toestellen en de iPhone. Het voordeel van CloudMagic is dat je niet bent gebonden aan één mailaccount. De app is namelijk compatible met iCloud, Exchange, Gmail, Office 365 en standaard IMAP accounts. Dat is een groot voordeel ten opzichte van andere e-mailapps. 

ipad-cloudmagicsetup

Nog een handige functie is dat je via je CloudMagic-account je mails kan synchroniseren. Bij IMAP-gebeurt dat al standaard maar bij de andere services kan dit handig zijn. Ook kan je een wachtwoord op je e-mail zetten en push-notificaties instellen.

ipad-cloudmagicinbox

Verder ziet de app er strak uit en past goed in de mooi iOS 7 interface van Apple. CloudMagic is gratis te downloaden in de App Store.

  • CloudMagic

Molto

E-mail lezen, dat kan anders. Dat moeten de makers van Molto, het voormalige Incredimail, hebben gedacht. De interface van deze app is niet zoals je die zou verwachten van een e-mailapp. Geen lijst aan de zijkant met mails en een voorbeeld ernaast, maar een overzicht over het hele scherm dat mooi oogt en makkelijk wegleest.

ipad-moltoinbox

Net als bij CloudMagic worden de meeste e-mailservices ondersteund, zoals Exchange, IMAP, Yahoo en Gmail. De app verzendt en ontvangt niet bijster snel maar voor de gemiddelde gebruiker zal het niet veel uitmaken.

ipad-moltomail

Ook is het wel een beetje jammer dat Molto alleen in het Engels beschikbaar is. Hopelijk komt de ontwikkelaar snel met een Nederlandse update. Molto is gratis verkrijgbaar in de App Store.

  • Molto

Mailbox

Vorig jaar werd Mailbox met veel bombarie gelanceerd. Er was zelfs een heuse wachtrij. De e-mailapp was revolutionair door de opzet, want het is op swipe-bewegingen gebaseerd. Met verschillende bewegingen op het scherm kan je mails verwijderen, archiveren of aan een lijst toe voegen.

ipad-mailboxswipe

De app is heel minimalistisch, alleen de broodnodige knoppen en functies zijn ingebouwd. Het past qua uiterlijk en functionaliteit perfect in het straatje van iOS 7.

ipad-mailboxinbox

Het enige nadeel aan deze app is dat je gebonden bent aan een paar e-mailservices. Voorheen was dat alleen Gmail, maar onlangs is daar iCloud mail aan toegevoegd. ‘Gewone’ mail door middel van IMAP werkt dus niet. Mailbox is gratis in de App Store.

  • Mailbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.