Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gebruik tablets Nederlandse bedrijven flink toegenomen in 2013

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2014, 12:09 CategorieOnderzoek

Het alsmaar groeiende aanbod van zakelijke toepassingen en apps voor tablets lijkt zijn vruchten af te werken. In 2013 is het gebruik van tablets bij Nederlandse bedrijven flink gegroeid, in sommige sectoren met meer dan 50 procent.

Uit onderzoek van Keala Consultancy blijkt dat steeds meer Nederlandse bedrijven met toen of meer werknemers gebruikmaken van tablets. In nagenoeg sectoren is een duidelijke groei waar te nemen waardoor inmiddels meer dan de helft van de bedrijven gebruik maakt van tablets. In 2012 was dit nog 26 procent van de Nederlandse bedrijven en dus kunnen we spreken van een groei van bijna 100 procent.

Vooral in de sectoren zorg, industrie & bouw en transport is het gebruik van tablets het afgelopen jaar hard gegroeid. In deze sectoren maakt gemiddeld 50 procent van de bedrijven van tablets. Bij de sectoren banken & verzekeringen en de overheid wordt de tablet het meest ingezet. Bijna 70 procent van de bedrijven in deze sectoren zet tablets in.

Niet alleen het grotere aanbod van zakelijke toepassingen en apps heeft invloed op de groei van tablets bij bedrijven. Steeds meer bedrijven implementeren het bring your own device-concept waarbij werknemers hun eigen apparaten meenemen. In steeds meer gevallen gaat het om een tablet. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.