Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gigabyte kondigt S10M Windows-tablet met Intel Celeron-chip aan

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2014, 12:21 CategorieWindows

Gigabyte komt binnenkort met een nieuwe 10.1-inch Windows-tablet die gericht is op de professionele gebruiker. De S10M beschikt onder meer over een Intel Celeron-chip en diverse aansluitingsmogelijkheden.

Gigabyte S10M Windows tablet

Volgens de website Techpowerup kunnen we binnenkort de S10M Windows-tablet van Gigabyte verwachten. Dit model is niet de dunste, mooiste of de lichtste Windows-tablet die we tot nu toe voorbij hebben zien komen maar beschikt wel over een aantal interessante specificaties.

Gigabyte-S10M-tablet-2

De tablet is voorzien van een 10.1-inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en draait op een Intel Celeron N2805-processor die gebaseerd is op de Bay Trail-chip. Deze processor heeft een kloksnelheid van 1,46GHz en wordt vergezeld door een Intel HD4000 grafische processor. Het geheel draait op Windows 8.1-software.

Gigabyte-S10M-tablet-3

Verder beschikt de tablet over maximaal 4GB aan werkgeheugen, maximaal 256GB SSD opslaggeheugen of 1TB HDD opslaggeheugen, WiFi 802.11 b/g/n, optioneel 3G en Bluetooth 4.0. Qua aansluitingen zien we een volwaardige HDMI- en VGA-poort, zowel een USB 2.0- als een USB 3.0-poort en een Gigabit LAN-aansluiting. Ook kan een SD-kaartlezer voor het uitbreiden van het geheugen niet ontbreken. Voor dit alles moet natuurlijk voldoende ruimte zijn en dat heeft tot gevolg dat de tablet met een profiel van bijna 15 millimeter aan de dikke kant is. 

Prijs en beschikbaarheid

De Gigabyte S10M moet op korte termijn op de markt verschijnen maar over de prijs is nog niks bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. ANL
  16 januari, 2014 om 17:11

  …en toch is hier zeker een markt voor…zeker vanwege de VGA aansluiting en de netwerk-aansluiting, maar ook vanwege de volwaardige USB aansluitingen. Ben wel benieuwd naar de prestaties ….en de prijs natuurlijk. Gigabyte is wel een grote naam trouwens in de electronica-wereld, dus kwaliteit moet goed zijn…..ben benieuwd dus !!

 2. leona
  29 maart, 2015 om 20:36

  tot mijn samsung galaxy 3 7′ gestolen werd was ik er uitermate tevreden over

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.