Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Goedkope Samsung Galaxy Tab 3 Lite duikt op in benchmarks

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2014, 18:12 CategorieAndroid

Er gaan al een tijdje geruchten over een budgettablet van Samsung die gaat onder de naam Galaxy Tab 3 Lite. De verwachting was dat we de tablet tijdens CES 2014 zouden zien maar Samsung heeft tijdens deze beurs alleen high-end tablets gelanceerd. Toch komen we langzaam maar zeker meer te weten over het budgetmodel, mede dankzij benchmarkresultaten.

In de database van GFXbench is vandaag informatie over de Samsung Galaxy Tab 3 Lite SM-T111 opgedoken. Hieruit kunnen we opmaken dat het inderdaad gaat om een tablet die de meeste lezers waarschijnlijk links laten liggen. De tablet beschikt namelijk over een 7-inch display met een matige resolutie van 1.024 bij 600 pixels, draait op een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz welke vergezegd wordt door een Vivante GC1000 gpu, en is voorzien van Android 4.2.2 Jelly Bean als besturingssysteem. Qua specificaties lijkt het model veel overeen te komen met de Galaxy Tab 3 (7.0).

Ook de scores die de tablet in de benchmarks neerzet is niet om over naar huis te schrijven en komt in de buurt van tablets die uit 2011 en 2012 komen. De prijs lijkt het enige pluspuntje voor de Galaxy Tab 3 Lite te zijn. Hoewel Samsung zelf nog niks bekendgemaakt heeft is de verwachting dat dit model voor iets minder dan 100 euro verkocht zal worden. Waarschijnlijk krijgen we de tablet te zien tijdens MWC 2014, de beurs voor mobiele apparaten die eind februari van start gaat in Barcelona.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab 3 (7.0)
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.