Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt Chrome-apps naar Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2014, 10:26 CategorieApplicaties

Afgelopen december gingen er al geruchten dat Google Chrome-apps, apps die binnen de browser van het bedrijf kunnen draaien, naar Android en iOS wilde brengen. Deze week heeft Google een tool gelanceerd waarmee dit daadwerkelijk mogelijk gemaakt wordt.

De tool die Google ontwikkeld heeft is gebaseerd op het open-source Apache Cordova en maakt het mogelijk om een Chrome-app te laten verpakken in de stijl van een native applicatie voor Android of iOS. Vervolgens kan de app relatief eenvoudig ingediend worden bij de App Store of Play Store voor distributie. Naast deze tool introduceert Google diverse Chrome api’s waarmee de functionaliteit van de apps uitgebreid kan worden, waaronder api’s voor het inbouwen van betalingen, notificaties en alarminstellingen. 

De basis ligt er nu maar de tool die Google ontwikkeld heeft staat nog in de kinderschoenen en kan dus nog fouten bevatten. Wel moet het volgens de internetgigant al mogelijk zijn om Chrome-applicaties voor Android en iOS te ontwikkelen en deze bij de betreffende stores in te dienen. Wanneer we de eerste apps kunnen verwachten is nog niet duidelijk, daarvoor zijn we afhankelijk van ontwikkelaars.

Meer informatie over de tool en de mogelijkheden vind je op deze pagina.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.