Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt Chrome OS naar Windows 8 met browser-update

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2014, 11:31 CategorieChrome OS

Google heeft deze week een grote update voor de Chrome-browser voor Windows uitgebracht waarmee de interface van Chrome OS geïntroduceerd wordt. Gebruikers krijgen hiermee toegang tot verschillende functies van het besturingssysteem van Google.

Met de update gedraagt de desktop-app van Chrome zich als een Windows 8 applicatie die in de ‘Metro’-interface geopend kan worden wanneer Chrome als standaard browser ingesteld is. Vervolgens krijg je na het opstarten van de app toegang tot een bureaublad en is het mogelijk om verschillende vensters van de browser te gebruiken en deze in de Snap View-verhouding binnen de touch-interface te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld één browser-venster in 30 procent van het scherm plaatsen en een ander venster in de overige 70 procent van het scherm. Ook is er direct vanuit de browser middels icoontjes toegang tot onder meer Gmail, Google Docs en YouTube. 

In de linker onderhoek is zelfs een app-launcher aawezig waarmee naar content gezocht kan worden en waarmee apps van Google gestart kunnen worden. Deze draaien dan in de gesimuleerde desktopomgeving van Chrome OS. Het is dus eigenlijk een besturingssysteem binnen een besturingssysteem. Hiermee wil Google gebruikers verleiden tot het downloaden van Google apps en mogelijk in de toekomst de overstap naar een laptop met Chrome OS. Hoewel de Chrome-browser lijkt te voldoen aan de voorwaarden en eisen van Microsoft is het niet duidelijk of Microsoft deze implementatie zal blijven accepteren.

 • Delen:

Reacties

 1. leo klepper
  16 januari, 2014 om 11:30

  Geniale guerilla-tactiek van Google, zonder het door te hebben werkt het gansche land straks met Chrome OS.

  • Dick Ahles
   29 januari, 2014 om 10:18

   Je mag het hopen, dan hebben we een hoop minder gefrustreerde computer gebruikers in Nederland!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.