Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google maakt Android-apps krachtiger en beter met Drive-api

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2014, 12:13 CategorieAndroid

Google Drive, de online opslagdienst van Google, wordt door velen gebruikt om gegevens op een server in de cloud op te slaan en eenvoudig te kunnen synchroniseren met verschillende apparaten. Drive kan echter vanaf nu ook door ontwikkelaars gebruikt worden om applicaties voor Android krachtiger en beter te maken. 

Google heeft deze week een nieuwe Drive Android api uitgerold waarmee het leven van ontwikkelaars eenvoudiger gemaakt wordt maar welke ook voordelen voor gebruikers van Android tablets en smartphones kan bieden. De belangrijkste functie van deze api heeft de naam Transparant Offline Sync meegekregen en maakt het mogelijk dat gegevens in de cloud op dezelfde manier ingezet worden als lokaal opgeslagen gegevens.

Het grote voordeel hiervan is dat er gebruik gemaakt kan worden van de grote beschikbare ruimte in de cloud in plaats van de beperkte ruimte op je smartphone of tablet. Ontwikkelaars van apps kunnen bepaalde data in de cloud zetten en inzetten wanneer een Android-app gebruikt wordt. Mocht de tablet niet in verbinding staan met het internet wordt de data tijdelijk lokaal opgeslagen en naar de servers gestuurd zodra er weer verbinding is.

Nieuwe applicaties die gebruikmaken van deze api gaan dus in de toekomst minder opslagruimte vragen waardoor je meer ruimte overhoudt op je mobiele apparaat. Ook zal het downloaden van apps eenvoudiger worden omdat de bestandsgrootte afneemt en hoeft er minder vaak een update uitgerold te worden omdat de data in de cloud door de ontwikkelaar aangepast kan worden. Daarnaast krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om de gebruikerservaring af te stellen op de gebruiker of het apparaat. Het opslaan van de data in de cloud geeft ontwikkelaars deze flexibiliteit.

Volgens Google moet de nieuwe functies werken op 98 procent van alle Android apparaten die in omloop zijn. Natuurlijk zijn wij, als gebruikers, afhankelijk van de ontwikkelaars die de api moeten integreren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.