Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hisense toont X1 phablet met formaat van 6.8-inch

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2014, 11:00 CategorieAndroid

Op het gebied van tablets hebben we dit jaar tijdens CES 2014 maar weinig gehoord van Hisense. Het bedrijf toonde echter wel een smartphone, oftewel phablet, met een formaat van 6.8-inch.

Phablets, smartphones die eigenlijk zo groot zijn dan ze ook als tablet kunnen dienen, blijken immens populair en nagenoeg elke noemenswaardige fabrikant heeft dan ook wel een toestel in het assortiment. We hebben al phablets met formaten tot 6.4-inch voorbij zien komen maar Hisense denkt dat dit nog niet groot genoeg is. Het bedrijf toonde tijdens CES 2014 de 6.8-inch X1.

Het toestel is uitgerust met een 6.8-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en draait op een Qualcomm Snapdragon 800-processor. Onder de motorkap zien we ook nog 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen terug. Verder beschikt de X1 over een 13 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde, een 3.900mAh batterij en Android 4.3 Jelly Bean als besturingssysteem. Ook is er ondersteuning voor 4G-netwerken.

Het formaat van 6.8-inch is voor de gemiddelde smartphone-gebruiker wellicht wat aan de grote kant en daarom levert Hisense ook een Bluetooth headset mee. In eerste instantie wordt de X1 alleen in China gelanceerd. Over de Europese prijs en beschikbaarheid is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.