Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei kondigt Ascend Mate2 4G met 6.1-inch display aan

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 23:12 CategorieAndroid

Huawei heeft vandaag de opvolger van de Ascend Mate phablet aangekondigd. De tweede generatie van deze grote smartphone beschikt nog steeds over een 6.1-inch display maar is nu wel voorzien van een 4G-module.

Huawei Ascend Mate2

De tweede generatie heeft de naam Ascend Mate2 meegekregen en komt qua specificaties grotendeels overeen met zijn voorganger. Zo beschikt de phablet over een 6.1-inch ips lcd display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels en wordt het geheel aangedreven door een 1.6GHz quadcore-processor van het bedrijf zelf.

Verder is de Ascend Mate2 voorzien van 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde en Android 4.3 Jelly Bean met daar overheen de Emotion UI van de fabrikant. 

Huawei-Ascend-Mate2-2

Huawei geeft aan dat de batterij van 4.050mAh moet zorgen voor een extreem lange batterijduur van 12 uur onafgebroken browsen op het web. Daarnaast heeft het bedrijf diverse softwareoptimalisaties doorgevoerd zodat het energieverbruik verminderd wordt. Met de nieuwe ‘reverse charging’ technologie is het zelfs mogelijk om met een microUSB-kabel andere telefoons op te laden.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Ascend Mate2 moet binnenkort op de markt verschijnen. Een prijs en exacte lanceerdatum zijn echter nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:
Huawei Ascend Mate
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.