Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei MediaPad X1 met 7-inch Full HD display gespot

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2014, 15:40 CategorieAndroid

Twee weken terug dook de eerste informatie over een nieuwe 7-inch tablet van Huawei op maar veel belangrijke details ontbraken nog. Vandaag zijn de eerste specificaties van de tablet, welke gaat onder de naam MediaPad X1, opgedoken.

Huawei komt dit jaar met een groot aantal nieuwe Android tablets. Dit blijkt uit de verschillende geruchten en lekker maar ook heeft het bedrijf zelf aangegeven het tabletaanbod compleet te vernieuwen. Eén van de eerste modellen die we gaan zien is waarschijnlijk de MediaPad X1 7.0. Van deze 7-inch tablet zijn vandaag de eerste specificaties opgedoken. 

Uit documenten van de Chinese TENAA kunnen we halen dat de MediaPad X1 7.0 een 7-inch tablet met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels is. Deze Full HD-resolutie is voor 7-inch tablets nog steeds een zeldzaamheid. Verder zou de tablet beschikken over een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD-kaartlezer waarmee het opslaggeheugen uitgebreid kan worden.

Huawei-MediaPad-X1-7

Ook is de tablet voorzien van een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, Wifi, Bluetooth en gps. Het design van de tablet doet veel denken aan de iPad mini, maar het geheel draait op Android 4.2.2 Jelly Bean. De tablet is 7,5 millimeter dun en heeft een gewicht van 239 gram. 

De verwachting is dat we de Huawei MediaPad X1 7.0 tijdens MWC 2014 te zien krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.