Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei onthult goedkope MediaPad 7 Youth2 Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2014, 11:11 CategorieAndroid

Langzaam maar zeker komen we steeds meer te weten over de nieuwe Android tablet line-up van Huawei. Na meerdere geruchten over een nieuw 10-inch model zijn vandaag alle specificaties van de 7-inch MediaPad 7 Youth2 opgedoken.

Hauwei MediaPad 7 Youth2

Afgelopen jaar introduceerde Huawei de MediaPad 7 Youth, een goedkope 7-inch Android tablet met weinig indrukwekkende specificaties. Vandaag is op de website van Huawei de MediaPad 7 Youth 2 opgedoken en deze opvolger is op een klein aantal punten verbeterd.

De Huawei MediaPad 7 Youth2 beschikt over een 7-inch tn-display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en draait op een 1.2GHz Snapdragon 200 quadcore-processor van Qualcomm. Verder is de tablet voorzien van 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een 0,3 megapixel camera aan de voorzijde en een 3 megapixel camera aan de achterzijde.

Huawei-MediaPad-7-Youth2-2

Voor draadloze communicatie is de tablet voorzien van wifi, optioneel 3G met gsm-functie, en gps. De tablet heeft een gewicht van 350 gram, is 9,9millimeter dik en beschikt over een 4.100mAh batterij. Het geheel draait op Android 4.3 Jelly Bean met daar overheen de Emotion UI-skin van Huawei. Qua design heeft Huawei deze keer gekozen voor een goudkleurige afwerking maar nog steeds met een aluminium behuizing.

Huawei-MediaPad-7-Youth2

Prijs en beschikbaarheid

Huawei heeft de prijs en beschikbaarheid niet officieel bekendgemaakt maar kijkend naar zijn voorganger komt de MediaPad 7 Youth 2 waarschijnlijk voor een prijs vanaf 150 euro in de winkels te liggen. De 3G-versie gaat waarschijnlijk rond de 190 euro kosten. De verwachting is dat de tablet officieel gepresenteerd wordt tijdens MWC 2014.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.