Intel-chips ondersteunen schakelen tussen Windows en Android

07 januari 2014 1 Minuut 2 Reacties
Asus-Transformer-Book-Duet-feature

Aangezien het eerste dual-boot apparaat al gepresenteerd is was het geen grote verrassing meer, maar Intel heeft vandaag bevestigd dat de chips van het bedrijf het schakelen tussen Windows en Android voortaan ondersteunen.

Intel Dual OS

Tijdens een persconferentie op CES 2014 liet Intel nogmaals weten in de toekomst veel apparaten te verwachten die over zowel Android als Windows 8 beschikken. Door gebruik van het Dual OS-platform dat de chipfabrikant ontwikkeld heeft kunnen onder andere tablets en laptops met één druk op de knop schakelen tussen het Android besturingssysteem van Google en het Windows 8 besturingssysteem van Microsoft.

Intel heeft voor het Dual OS-platform ook de beveiliging verbeterd middels de Intel Device Protection Technology. Hierdoor voldoen ook Android-apparaten met Intel-chip aan de hoge standaarden voor enterprise security. Asus is de eerste fabrikant die een dual-boot apparaat op de markt brengt in de vorm van de Transformer Book Duet. Dit apparaat kan volgens de Taiwanese fabrikant binnen vier seconden schakelen tussen Android en Windows 8.

AMD

Niet alleen Intel wil Android en Windows 8 op één apparaat krijgen. Chipfabrikant AMD maakte gisteren bekend een samenwerking met Bluestacks aan te gaan om om Android-apps binnen Windows te draaien. Hiervoor wordt een ARM-processor kern die bepaalde Android-code kan draaien in nieuwe AMD-chips verwerkt.

Reacties (2)