Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel-chips ondersteunen schakelen tussen Windows en Android

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2014, 10:03 CategorieAndroid

Aangezien het eerste dual-boot apparaat al gepresenteerd is was het geen grote verrassing meer, maar Intel heeft vandaag bevestigd dat de chips van het bedrijf het schakelen tussen Windows en Android voortaan ondersteunen.

Intel Dual OS

Tijdens een persconferentie op CES 2014 liet Intel nogmaals weten in de toekomst veel apparaten te verwachten die over zowel Android als Windows 8 beschikken. Door gebruik van het Dual OS-platform dat de chipfabrikant ontwikkeld heeft kunnen onder andere tablets en laptops met één druk op de knop schakelen tussen het Android besturingssysteem van Google en het Windows 8 besturingssysteem van Microsoft.

Intel heeft voor het Dual OS-platform ook de beveiliging verbeterd middels de Intel Device Protection Technology. Hierdoor voldoen ook Android-apparaten met Intel-chip aan de hoge standaarden voor enterprise security. Asus is de eerste fabrikant die een dual-boot apparaat op de markt brengt in de vorm van de Transformer Book Duet. Dit apparaat kan volgens de Taiwanese fabrikant binnen vier seconden schakelen tussen Android en Windows 8.

AMD

Niet alleen Intel wil Android en Windows 8 op één apparaat krijgen. Chipfabrikant AMD maakte gisteren bekend een samenwerking met Bluestacks aan te gaan om om Android-apps binnen Windows te draaien. Hiervoor wordt een ARM-processor kern die bepaalde Android-code kan draaien in nieuwe AMD-chips verwerkt.

 • Delen:

Reacties

 1. daan
  07 januari, 2014 om 12:37

  Mmmmmm…android apps binnen windows…
  Ik vind dat nog steeds niet helemaal soepel lopen dus ben benieuwd hoe amd dat beter kan maken.

 2. ANL
  08 januari, 2014 om 13:09

  Tja…dat is meer emuleren….en niet echt dual-boot. Vind het wel heel interessant dat dual-boot. Android heeft leuke features en is lekker snel…maar Windows8 en de gratis Office (bij kleiner dan 10-inch tablets) geeft toch meer het zakelijke gevoel wat ik ook wel erg fijn vind.
  Office is toch overal gemeengoed, dus dat mis ik dan wel…maar met dual-boot tablets niet meer. Laat maar komen die ontwikkeling….en hoe sneller hoe liever…ben wel benieuwd naar de prijs voor een dual-boot tablet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.