Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel introduceert Education Tablet en Classmate PC voor het onderwijs

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2014, 13:52 CategorieAndroid

Intel heeft vandaag tijdens de onderwijsbeurs BETT 2014 in Londen een aantal nieuwe referentietablets getoond die speciaal ontwikkeld zijn voor het onderwijs. De chipfabrikant introduceerde de Intel Education Tablet en de Intel Classmate PC. Deze apparaten zijn onderdeel een op het onderwijs gericht aanbod van apparatuur, software, content, diensten en tools.

Zowel de Intel Education Tablet als de Classmate PC is een robuuste apparaat dat een val van een schoolbureau van 70cm hoog aan moet kunnen. Ook zijn de apparaten bestand tegen water en stof. Het ontwerp van de nieuwe apparaten voorziet volgens de chipfabrikant in specifieke educatieve mogelijkheden, zoals een gemakkelijk aan te sluiten vergrootglas en een temperatuursensor die in de koptelefoonaansluiting wordt geplugd.  Op het gebied van software heeft Intel diverse optimalisaties doorgevoerd en toepassingen voor zowel scholieren als leerkrachten toegevoegd. Het Intel Education Software-pakket bevat apps en gereedschappen die de scholier stimuleren tot onderzoek en die de interesse in de leerstof verdiepen. Zo biedt de Kno-app scholieren en docenten toegang tot een digitale bibliotheek met ruim 225.000 educatieve titels.

Intel Education Tablet

De Intel Education Tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean en beschikt over een aantal kindvriendelijke eigenschappen. Door de rubberen randen aan de zijkant kan de tablet door kleine kinderhanden worden vastgehouden, de aan/uit-knop is bestand tegen duw- en trekwerk en de stylus is gemaakt voor een realistische pengrip.

Intel-Education-Tablet-3

De 10-inch tablet beschikt over een dual-core Intel Atom Z2520-processor met een kloksnelheid van 1.2GHz en heeft een camera aan zowel de voor- als de achterzijde. 3G-ondersteuning is optioneel en de accu houdt het volgens de chipfabrikant gemiddeld 12 uur uit. Verder is de tablet voorzien van een 1.280 bij 800 pixels resolutie, 1GB of 2GB aan werkgeheugen, maximaal 32GB aan opslaggeheugen, Bluetooth, een microSD-kaartlezer, een microUSB-poort en een HDMI-poort.

Intel Classmate PC

De 10-inch Intel Classmate PC maakt gebruik van een Intel Celeron N2805-processor en draait op Windows 8.1. Versies die draaien op Windows 7 of Linux, gebaseerd op dezelfde processor zullen later dit jaar worden geïntroduceerd. Het apparaat kan ook met touchscreen worden geleverd en beschikt over een draaibare camera.

Intel-Classmate-pc

Het apparaat beschikt verder over 2GB of 4GB aan werkgeheugen, een 1.366 bij 768 pixels resolutie, een opslaggeheugen van maximaal 64GB SSD of 500GB HDD, een webcam, Bluetooth, twee USB-poort, een SD-kaartlezer en een HDMI-poort.

De kans dat we deze apparaten daadwerkelijk in het klaslokaal gaan tegenkomen is echter niet groot. Intel laat hiermee vooral zien wat de mogelijkheden zijn en hoop dat fabrikanten en organisaties met het concept, of een deel ervan, aan de slag gaan. Intel biedt in ieder geval de basis.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.