Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Kaspersky Internet Security voor Android

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2014, 13:57 CategorieApp Reviews (Android)

Volgens Kaspersky heeft meer dan de helft van de Android-gebruikers geen beveiligingssoftware op hun tablet of smartphone staan, terwijl 99 procent van de malware voor mobiele devices gericht is op Android-platformen. Kaspersky heeft hiervoor Internet Security voor Android ontwikkeld. Voor € 14,95 ben je een heel jaar beschermd tegen malware.

Kaspersky Internet Security voor Android

Kaspersky Internet Security voor Android is een app die je tablet of smartphone beschermt tegen virussen en malware, en tegelijkertijd een anti-diefstalfunctie biedt. De app heeft daarnaast extra functies die beschikbaar zijn voor smartphones; privacybescherming en oproepfilter. Met deze functies kun je zelf bepalen wat mensen zien als ze je smartphone gebruiken en je kunt instellen van welke nummers je oproepen of berichten wilt ontvangen.

Kaspersky-review-2

De app is er in een betaalde en gratis versie. De gratis versie biedt alleen de standaard anti-virusbescherming en anti-diefstalfunctie. Bij een smartphone kun je in de gratis versie ook gebruik maken van de oproepfilter. Wanneer je kiest voor een betaalde licentie van € 14,95 per jaar, krijg je op je tablet ook bescherming tijdens het surfen en met je smartphone krijg je voor deze prijs ook de functie voor privacybescherming. Om Kaspersky Internet Security voor Android te gebruiken, heb je een tablet nodig met minimaal Android 2.3 en een resolutie van 320 bij 480 pixels.

Eerste indruk en eerste scan

De app is overzichtelijk vormgegeven en werkt redelijk soepel en snel. Wanneer je de app voor de eerste keer opent, wordt er gevraagd om een scan van het apparaat te maken. Met ongeveer 2 à 3 minuten is dit proces al voorbij en dan wordt er een rapport getoond van het aantal gescande bestanden en de gedecteerde dreigingen. Vervolgens kom je in het hoofdscherm van Kaspersky Internet Security voor Android, dat er helder en duidelijk uit ziet. De app scant je volledige tablet, niet alleen de apps die gedownload zijn via Google Play. Bij het scannen kun je kiezen voor een snelle scan van de geïnstalleerde apps, voor een volledige scan van je hele tablet of voor een scan van een bepaalde map. 

Kaspersky-review-4

Bescherming tegen malware

Een van de belangrijkste features van Kaspersky Internet Security voor Android is de bescherming tegen malware. De app maakt gebruik van de nieuwste anti-virustechnologieën van Kaspersky, zodat je gewaarschuwd wordt wanneer je een app met malware downloadt. De app scant zowel apps die je buiten de Play Store om downloadt als apps die je via de app-winkel van Google installeert. Kaspersky staat continue in contact met de cloud om je te beschermen tegen de nieuwste malware en virussen. Zo ben je, volgens het bedrijf, altijd optimaal beschermd tegen onder andere virussen, spyware, trojans en bots.

Kaspersky-review-1

Webbeveiliging

Ook tijdens het surfen op internet ben je beveiligd. Bij mogelijk schadelijke websites of zogenaamde phishingwebsites, geeft de app een waarschuwing, voor de pagina wordt geopend. Deze bescherming werkt echter alleen als je de standaard-browser van je Android-apparaat gebruikt, vanaf Android 4.2 Jelly Bean is dit Google Chrome. Ook is het belangrijk te vermelden dat je de browser moet openen via de app van Kaspersky. Tijdens het surfen merk je er eigenlijk niets van dat er tegelijkertijd gescand wordt. Pagina’s laden met dezelfde snelheid als dat je de browser op de ‘normale’ manier opstart.

Anti-diefstal

Naast de bescherming tegen malware-apps en tijdens het surfen, biedt Kaspersky Internet Security ook een anti-diefstalfunctie. Deze functie is online aan te sturen met een Kaspersky-account. Hiermee is het mogelijk om de tablet van afstand te blokkeren of een mugshot (foto) te maken van degene die je tablet in gebruik heeft. Deze functie werkt vrij eenvoudig en doet precies wat je wil. Via de website van Kaspersky kun je aangeven wanneer er een mugshot gemaakt moet worden. Binnen enkele minuten krijg je deze vervolgens binnen op de website. De gemaakte mugshots zijn duidelijk en uitstekend herkenbaar, al is dat natuurlijk ook afhankelijk van de camera van je device.

Kaspersky-review-5

Na het aanmaken van een account moet je ook een persoonlijke code instellen. Deze code gebruik je om je apparaat weer vrij te geven als je het na diefstal weer terug zou krijgen. Zodra je op internet aangeeft dat je apparaat geblokkeerd moet worden, gebeurt dat vrijwel direct. Degene die jouw apparaat onrechtmatig in handen heeft gekregen, kan dan geen functies van de tablet of smartphone gebruiken. De app blijft dan namelijk om de persoonlijke code vragen. Ook is het mogelijk om een boodschap te versturen met deze functie, om de onrechtmatige eigenaar te vragen om je tablet terug te geven.

Wanneer je ondanks deze anti-diefstalfuncties je tablet of smartphone niet terugvindt, is het mogelijk om alle data te wissen. Je kunt ervoor kiezen om alleen de informatie van de sd-card te wissen, maar het is ook mogelijk om daarnaast je device te resetten naar de fabrieksinstellingen. Om de anti-diefstalfunctie optimaal te kunnen gebruiken, moet de GPS van je tablet ingeschakeld zijn. Wanneer je dat ingeschakeld hebt, kun je via de website bij benadering de locatie opzoeken waar je device zich bevindt. Dit gebeurt met een koppeling naar Google Maps, een handige tool.

Conclusie

Kaspersky Internet Security voor Android is met 14,95 euro naar mijn mening wat aan de prijzige kant, maar de app doet precies wat je ervan mag verwachten. Je tablet is, naar wat ik in een paar weken tijd ervaren heb, goed beveiligd tegen malware en andere kwaadaardige software, zowel bij apps als tijdens het surfen. Dit alles zonder dat je er iets van merkt dat er op de achtergrond een beveiligingsapp draait. De anti-diefstalfunctie via Kaspersky Web Management is net als de app snel en makkelijk in gebruik. Een groot nadeel is echter dat je elk jaar opnieuw de licentie moet verlengen voor € 14,95 om alles beveiligd en mailware-vrij te houden. 

Kaspersky-review-3

De gratis versie van deze app vind ik eigenlijk onmisbaar voor je tablet of smartphone. Zeker als je veel in publieke ruimtes komt, waar er kans bestaat dat je je device kwijtraakt. De anti-diefstalfunctie biedt een goede mogelijkheid om je tablet terug te krijgen en lukt dit niet, dan kun je alle data wissen, zodat niemand bij privacygevoelige gegevens kan komen. Alleen al om deze functie is de app een must-have. De betaalde functie heeft in mijn ogen alleen meerwaarde als je veel surft en veel komt op twijfelachtige websites.

Meer informatie

Lees meer over de gevaren wanneer je een Android tablet niet goed beschermt en andere manieren waarop je je Android tablet kunt beschermen tegen onder andere malware.

Win een jaar lang bescherming van je tablet!

Samen met Kaspersky geven we één jaar lang bescherming van je Android tablet weg, helemaal gratis. Wil je kans maken? Laat dan onderaan deze review weten waarom jij graag wilt winnen. Komende maandag kiezen we willekeurig een winnaar.

Update: De winnaar is inmiddels bekend. Peter, gefeliciteerd! We nemen contact met je op.

 • Delen:

Reacties

 1. Marijke
  11 januari, 2014 om 19:23

  Leuke review en leuke actie! Ik zou graag mijn tablet beschermen omdat ik wel eens op spelletjeswebsites kom die niet altijd te vertrouwen zijn.

 2. Danwrick
  11 januari, 2014 om 19:24

  Ik doe graag mee! Ik moet mijn Android tablet beschermen want je weet nooit!

 3. Tim
  11 januari, 2014 om 19:24

  Ik wil kans maken! Een jaartje zonder virus kan geen kwaad ;)

 4. Britt
  11 januari, 2014 om 20:19

  Een goede beveiliging is enorm belangrijk! Er staan toch veel privé dingen op mijn tablet, foto’s, filmpjes e.d.
  Tevens doe ik ook mijn bankzaken op mijn tablet, ik moet er niet aan denken om gehackt te worden!

 5. Peter
  11 januari, 2014 om 21:18

  Ben benieuwd naar de kwaliteit van Kaspersky, ik wil dit eerst wel even zien, en testen.

 6. Freek
  12 januari, 2014 om 15:29

  Doe graag mee! Wil mijn tablet beschermen!

 7. Marianne
  12 januari, 2014 om 15:30

  Mijn kinderen gebruiken mijn tablet vaak dus ik kan niet voorzichtig genoeg zijn. Wil graag eens proberen! :)

 8. Jelle
  15 januari, 2014 om 7:32

  Een betere gratis alternatief is alvast! mobile security. Ik heb hem zelf ook op mijn tablet en hij is heel goed!

 9. John
  18 september, 2014 om 20:11

  Maak al jaren (10+) gebruik van Kaspersky met vaste computer en heb nooit geen problemen gehad met andere woorden “super” kan iedereen aanraden ook voor je mobiel e/op tablet deze beveiliging van Kaspersky te installeren, veel succes. John

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.