Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Launch Center Pro nu ook beschikbaar voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2014, 10:30 CategorieApplicaties

Deze week verscheen na lang wachten eindelijk de iPad versie van Launch Center Pro in de App Store. De originele Launch Center Pro, die alleen beschikbaar was voor de iPhone stond aan de wieg van een nieuwe categorie apps: automatiseren. Launch Center Pro is een app die als tweede homescreen dient.

Launch Center Pro & URL schemes

Je kunt er apps mee openen, maar een veel handigere functie van Launch Center Pro is om de app te gebruiken voor URL schemes. URL schemes (ook wel actions) zijn linkjes waarmee bepaald apps geopend kunnen worden, en zelfs bepaalde secties binnen de app. Zo switch ik veel tussen twee accounts in mijn Twitter-app. Dit kost op zich niet zo veel tijd, maar als je het meerdere keren per dag doet gaat het irriteren. Met een simpel URL scheme kan ik nu automatisch met Launch Center Pro mijn Twitter-app openen en van account wisselen, en daarvoor hoef ik maar één keer op het scherm te tikken. Dit bespaart me dus veel tijd.

Uiterlijk

De nieuw gelanceerde iPad-versie is exact hetzelfde als de iPhone-versie, alleen het uiterlijk is anders. De iPhone-versie had een grid van 3×5, de iPad-versie 5×4. Een klein nadeel daarvan is dat je niet zoals bij de iPhone-versie een action precies in het midden van het scherm kan plaatsen.

Nieuwe functies

De nieuwe versie van Launch Center Pro is tegelijkertijd uitgekomen met een update van de iPhone-versie. In deze nieuwe versie kun je makkelijker actions tussen verschillende groepen verplaatsen, is er ondersteuning voor VoiceOver en kun je actions binnen groepen openen met twee vingers.

Synchronisatie

Als je al gebruik maakte van Launch Center Pro voor de iPhone kun je al je eerder gemaakte actions ook met de iPad synchroniseren door bij instellingen in de iPhone-app Dropbox back-up te activeren. Vervolgens open je Launch Center Pro voor de iPad en zet je de gemaakte back-up terug.

De iPad versie van Launch Center Pro is ter gelegenheid van de lancering tijdelijk verkrijgbaar voor €4.49 in de App Store. Dit is misschien redelijk veel voor een app, maar je zult er veel tijd mee besparen.

  • Launch Center Pro
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.