Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo introduceert 10-inch en 11-inch Miix 2 Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 9:45 CategorieWindows

Eind vorig jaar kondigde Lenovo de Miix2 aan, een 8-inch Windows 8 tablet met Intel Atom Bay Trail-processor. Deze week breidt de fabrikant de Miix 2 line-up uit met twee grotere modellen; de Miix 2 10 en de Miix 2 11.

Lenovo zet tijdens CES 2014 vol in op Windows 8 tablets en komt naast de ThinkPad 8 voor zakelijke gebruikers met twee Miix 2 tablets voor consumenten. Beide nieuwe tablets beschikken over een Full HD display, een miniHDMI-poort en draaien op Windows 8.1-software.

Lenovo Miix 2 10

De Lenovo Miix 2 10 is een 10-inch tablet met een Intel Atom Bay Trail-processor, een Atom Z3740-chip om precies te zijn. Deze wordt vergezeld door 2GB aan werkgeheugen en maximaal 128GB aan opslaggeheugen. Verder beschikt de tablet over een 5 megapixel camera aan de achterzijde, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een microUSB-poort, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden en stereo speakers van JBL. De tablet moet 10 uur meegaan op een volle lading.

Lenovo-Miix-2-10-4

Lenovo Miix 2 11

De Lenovo Miix 2 11 is een 11.6-inch tablet met een krachtigere Intel Core i5 Haswell-prcessor, maximaal 8GB aan werkgeheugen, maximaal 256GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden, een 5 megapixel en een 2 megapixel camera, een volwaardige USB 3.0-poort en stereo speakers van JBL. De batterijduur bedraagt ongeveer 8 uur.

Lenovo-Miix-2-10-2

Beide tablets kunnen voorzien worden van een multi-mode keyboard dock. In een aantal landen zal deze standaard meegeleverd worden. Het keyboard wordt middels magneten met de tablet gekoppeld en beschikt over een ingebouwde speaker die richting de gebruiker wijst zodra de tablet andersom in het dock geplaatst wordt. Het dock voor de Miix 2 10 is voorzien van één USB 2.0-poort, terwijl het dock van de 11.6-inch versie er twee heeft. 

Lenovo-Miix-2-10-3

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo Miix 2 10 is rond februari beschikbaar en heeft een adviesprijs van 499 euro. De Miix 2 11 is naar verwachting rond april beschikbaar en heeft een adviesprijs van 699 euro.

  • Delen:
Lenovo Miix 2 10
Windows 8
Lenovo Miix 2 11
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.