Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo lanceert 8-inch ThinkPad 8 tablet voor zakelijke gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 9:25 CategorieWindows

CES 2014 is van start gegaan en Lenovo is één van de eerste fabrikanten die nieuwe tablets gelanceerd heeft. Het bedrijf komt onder meer met de ThinkPad 8, een 8-inch Windows 8 tablet voor zakelijke gebruikers.

Lenovo ThinkPad 8

De ThinkPad-serie staat van Lenovo staat inmiddels bekend om het robuuste design en de zakelijke features. Deze week wordt er een nieuwe tablet aan de line-up toegevoegd in de vorm van de ThinkPad 8. Dit model is voorzien van een 8.3-inch ips lcd display en beschikt in tegenstelling tot veel andere 8-inch Windows 8 tablets, waaronder Lenovo’s eigen Miix2, over een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels. De tablet draait op Windows 8.1-software en wordt met een aantal zakelijke apps en toepassingen geleverd.

Lenovo-ThinkPad-8-2

Verder is de tablet voorzien van een quadcore Intel Atom Z3770-processor uit de Bay Trail-familie met een kloksnelheid van 2.4GHz, 2GB aan werkgeheugen en 64GB of 128GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Aan de achterzijde bevindt zich een 8 megapixel camera, aan de voorzijde is een 2 megapixel webcam geplaatst, en voor draadloze communicatie is de ThinkPad 8 voorzien van wifi, Bluetooth en optioneel 3G/4G.

Lenovo-ThinkPad-8-3

Qua aansluitingen is de tablet voorzien van een microHDMI-poort en een microUSB 3.0-poort waardoor onder meer een extern display, een docking station en andere accessoires gekoppeld kunnen worden. Lenovo komt ook met een magnetische cover voor de tablet. Deze kan de tablet automatisch in slaapstand zetten wanneer dichtgeklapt en beschikt over een hoek die omgevouwen kan worden om de camera-app op te starten en een foto of video te maken. De tablet is voorzien van stereo speakers en moet volgens Lenovo 8 uur meegaan op een volledig opgeladen accu. 

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo ThinkPad 8 moet eind januari in de VS verschijnen voor een prijs vanaf 399 dollar. De Nederlandse prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend.

  • Delen:
Lenovo ThinkPad 8
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.