Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft doopt opslagdienst Skydrive om tot Onedrive

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2014, 15:20 CategorieApplicaties

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat de naam van de cloudopslagdienst SkyDrive omgedoopt wordt tot OneDrive. De reden voor de wijziging is een verloren rechtszaak die aangespannen werd door het Britse BSkyB. 

Via haar eigen blog laat Microsoft vandaag weten dat SkyDrive niet meer gebruikt zal worden als naam voor de populair dienst waarmee data in de cloud opgeslagen kan worden. Met de nieuwe naam OneDrive wil de softwaregigant benadrukken dat er één plek is voor al je documenten, video’s en foto’s. 

De keuze voor nieuwe naam OneDrive is echter niet vrijwillig want Microsoft heeft afgelopen zomer een rechtszaak van het Britse BSkyB verloren. Dit bedrijf claimde dat de naam van de dienst voor verwarring kon zorgen en de rechter gaf het bedrijf hierin gelijk. Het oordeel van de rechter zorgt ervoor dat Microsoft de naam van de dienst wereldwijd moet aanpassen.

Microsoft geeft aan dat er voor gebruikers van het ‘oude’ SkyDrive niks zal veranderen nu overgestapt wordt op een nieuwe naam. Wel heeft het bedrijf plannen om de dienst drastisch te verbeteren maar hierover is nog niks bekend. De naamwijzing wordt per direct doorgevoerd maar het kan even duren voordat het overal zichtbaar is. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.