Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft lanceert Windows 9 in april 2015’

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2014, 11:19 CategorieBesturingssystemen

Het duurt nog even voordat het zover is maar volgens Microsoft-kenner Paul Thurrott brengt de softwaregigant in april van 2015 de volgende grote update voor het Windows-besturingssysteem uit onder de naam Windows 9.

Er gaan al een tijdje geruchten over een grote update die in het voorjaar van 2015 moet verschijnen maar tot op heden werd deze update Windows 8.2 met codenaam Treshold genoemd. Volgens Paul Thurrott wordt in april van dit jaar een kleine update voor Windows 8.1 uitgerold en zal Microsoft tijdens de Build-conferentie die maand de eerste details over Windows 9 bekendmaken. Een basis voor een alfa-versie zou er echter nog niet zijn.

De verwachting is dat Microsoft in Windows 9 het antwoord op een aantal van de kritieken die het bedrijf het afgelopen jaren heeft gekregen verwerkt. Zo brengt de softwaregigant mogelijk het startmenu terug naar het besturingssysteem en wordt de mogelijkheid om Metro-apps in een venster binnen de desktopomgeving te draaien toegevoegd. Ook zou Microsoft werken aan de integratie tussen Windows, Xbox en Windows Phone.

Microsoft rolde eind vorig jaar Windows 8.1 al uit om een deel van de klachten aan te pakken. Zo werd de startknop weer aan de software toegevoegd en werden diverse instellingenmenu’s geoptimaliseerd voor touch. De vraag is of we ook Windows RT, de versie speciaal ontwikkeld voor ARM-processors, in 2015 nog terugzien. Momenteel draaien alleen de Surface 2 van Microsoft en de Lumia 2520 van Nokia op deze versie van het besturingssysteem.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.